Βίντεο-ντοκουμέντο! Το αφεντικό της Uber “ΠΛΑΚΩΘΗΚΕ” με υπάλληλό του!

Κοινοποίηση:
uber taxi

Το όνομα του Travis Kalanick έγινε παγκοσμίως γνωστό όταν πριν από λίγες μέρες παράτησε τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber -της εταιρείας που απειλεί να αφανίσει τους ταξιτζήδες όλου του πλανήτη αυτή τη φορά τσακώθηκε με υπάλληλό του.

Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή. Ο Travis Kalanick γνωστός και ο «Mr Uber» χρησιμοποίησε έναν από τους οδηγούς της εταιρείας του για να γυρίσει σπίτι του.

travis uber 1.3.2017

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες η εκρηκτική άνοδος της εταιρείας του δεν σημαίνει και αντίστοιχα μεγάλους μισθούς για τους οδηγούς της.

Στο βίντεο υπάλληλος της Uber και του Kalanick διαμαρτύρεται ευθέως για τη μείωση των μισθών.

Στη συνέχεια το αφεντικό αντιδρά άσχημα και λέει στον οδηγό πως εκείνος ευθύνεται για την οικονομική του κατάσταση. Μετά εκνευρισμένος βγαίνει από το αυτοκίνητο και χτυπάει δυνατά την πόρτα πίσω του.

Το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε – εν αγνοία του φυσικά – από την κάμερα του αυτοκινήτου και ο οδηγός είναι πιθανότατα εκείνος που το διέρρευσε στο Διαδίκτυο.

Ο Travis Kalanick μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο αναγκάστηκε να απολογηθεί. «Είμαι εξαιρετικά ντροπιασμένος από τη συμπεριφορά μου. Το περιστατικό αυτό καταδεικνύει πως πρέπει να μεγαλώσω και ως άνθρωπος και ως ηγέτης», έγραψε χαρακτηριστικά στο μπλογκ της εταιρείας.

Η απολογία στο μπλογκ της εταιρείας

apology travis 1.3.2017

Τι είναι η εταιρεία Uber

Η Uber ιδρύθηκε το 2009 στις ΗΠΑ και άρχισε να λειτουργεί στο Σαν Φρανσίσκο το 2010. Αρχικά, στον τομέα των ιδιωτικών (πολυτελών) μετακινήσεων και στην συνέχεια στον κλάδο των «διαμοιρασμένων διαδρομών» μεταξύ χρηστών. Το μοντέλο της Uber επιτρέπει σε ιδιώτες κατόχους οχημάτων μέσα από την υπηρεσία UberX να μετατραπούν σε οδηγούς προς ενοικίαση, μοιράζοντας το αυτοκίνητό τους με τους χρήστες της εφαρμογής και κερδίζοντας χρήματα από τις διαδρομές αυτές. Όλα αυτά χωρίς η εταιρεία ή οι συνεργαζόμενοι οδηγοί να υπόκεινται στις ρυθμίσεις, στις υποχρεώσεις και στο κόστος που υπόκεινται οι ιδιοκτήτες/οδηγοί ταξί ή ιδιοκτήτες/οδηγοί επαγγελματικών οχημάτων.
Προκειμένου να ανταποκριθεί και να «ξεπεράσει» αυτά τα προβλήματα, το Uber σταδιακά δημιούργησε νέες υπηρεσίες, σε συνεργασία με επαγγελματίες οδηγούς, όπως το UberTaxi.

bloomberg

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: