Βίντεο:”Πράκτορες του ΝΑΤΟ και όχι παρατηρητές του ΟΑΣΕ οι αιχμάλωτοι στο Σλόβιανσκ”

Κοινοποίηση:
slaviansk-autoamyna

Μετά από την επιμνημόσυνη ακολουθία για το δολοφονηθέντα Αλεξάντρ Λουμπέντσοφ, στο οποίο συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της αυτοάμυνας της πόλης, ο ηγέτης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Σλόβιανσκ, Βιατσεσλάβ Πονομάρεβ, μίλησε στους δημοσιογράφους.

«Υπάρχουν αναφορές ότι ο δακτύλιος του Σλόβιανσκ δεν είναι τελείως κλειστός»
«Μπορεί να κλείνουν τους δρόμους, κυρίως στην κατεύθυνση του Χάρκοβ , Ροστόβ, Μπαρβένκοβο και Ντομπροπόλε. Ο δρόμος, όμως, είναι ανοικτός προς το Ντοντέτσκ γιατί έχουμε την υποστήριξη των γειτονικών οικισμών. Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία έλαβα πληροφορίες ότι ο στρατός ζητά διαπραγμάτευση μαζί μας»

Για τους αιχμαλωτισθέντες στρατιωτικούς (που τους ανέφεραν τα δυτικά μέσα ως παρατηρητές του ΟΑΣΕ), είπε σύμφωνα με το echedoros-a.gr:

«Οι στρατιωτικοί είναι σε αιχμαλωσία. Είναι αξιωματικοί του NATO. Σήμερα μίλησα μαζί τους. Μίλησα με έναν Σουηδό αξιωματικό. Είναι μια χαρά. Τους εξήγησα ότι βρίσκονται στο έδαφός μας και τους σταματήσαμε γιατί δεν είχανε άδεια. Δεν έχουν τίποτε να κάνουν με αποστολή του ΟΑΣΕ. Οι αξιωματικοί αυτοί εκτελούσαν δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του  Βιάτεσλαβ Πονομάρεβ:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: