Α! ρε κάτι λεφτά που υπάρχουν στον κόσμο! Άλις Ουώλτον: Αυτή είναι πια η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου!!!

Κοινοποίηση:
Alice Walton, heiress to the Wal-Mart Stores Inc fortune, listens during an interview at the Crystal Bridges Museum of American Art in Bentonville, AR, Monday, Oct. 24, 2011. (AP Photo/April L. Brown)

Ο κληρονόμος της Walmart, Άλις Ουώλτον είναι και πάλι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. Με το θάνατο της γαλλικής κληρονόμου του καλλυντικού γίγαντα L’Oreal Λιλιάν Μπετανκούρ, η Ουώλτον έχει πάει από τη δεύτερη θέση στην πρώτη, κι είναι πλέον η πλουσιότερη γυναίκα στον πλανήτη.

Προσωρινά βέβαια, μέχρι να μεταβιβαστεί η περιουσία της Μπετανκούρ στην θυγατέρα και κληρονόμο της, Φρανσουάζ. Μία περιουσία που υπολογίζεται στα 42,3 δισ δολ.

Η Ουώλτον, μέλος μίας εκ των πλουσιότερων οικογενειών στον κόσμο, διαθέτει περιουσία που εκτιμάται στα 38,4 δισ δολ.

Η Άλις, μαζί με τους μεγαλύτερους αδελφούς Τζιμ και Ρομπ, που επίσης κέρδισαν μια επίζηλη θέση στον κατάλογο που δημιουργήθηκε από την Wealth-X, μια εταιρεία που διενεργεί έρευνες για τα πρόσωπα που είναι οικονομικές υπερδυνάμεις, έχουν συνολική καθαρή αξία 101,5 δισ.

Αντίθετα με τους αδελφούς της, η 66χρονη Ουώλτον δεν ανέλαβε ποτέ ενεργό ρόλο στη λειτουργία της αυτοκρατορίας του λιανικού εμπορίου, που ξεκίνησε ο πατέρας της το 1962.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: