Αυτός είναι ο λόγος που έφυγε o 11χρονος από το «Αγία Σοφία» – Όσα ομολόγησε ο ίδιος στις νοσοκόμες

Κοινοποίηση:
alexis

Ήταν ειλικρινής πάντως

«Βαρέθηκα στο νοσοκομείο» είπε ο μικρός Διονύσης στις νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», ως αιτία της φυγής του, όταν εκείνες τον ρώτησαν γεμάτες καλοσύνη γιατί το έκανε.

Το θρίλερ της εξαφάνισης του 11χρονου Διονύση έλαβε χθες τέλος και έτσι ο ανήλικος επέστρεψε στο θάλαμό του στο «Παίδων», όπου βρισκόταν μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Δίπλα του βρίσκονται αποκλειστικές νοσοκόμες και εθελοντές του νοσοκομείου, ενώ θέμα ωρών είναι να πάρει εξιτήριο και να μεταφερθεί σε δομή πρόνοιας, καθώς δύσκολα ο Διονύσης θα παραμείνει στον ίδιο χώρο.

Η επιστροφή του ήταν συγκινητική με τις νοσηλεύτριες να του λένε: «Διονυσάκη εμείς σ’ αγαπάμε. Ωραία δεν παίζαμε μαζί; Γιατί ήθελες να φύγεις;». Μαζί με το Διονύση στη ψυχιατρική κλινική μεταφέρθηκαν χθες και άλλα τέσσερα παιδάκια με τους γιατρούς να επισημαίνουν ότι «το νοσοκομείο δεν είναι φυλακή.

Τα ανήλικα δεν πρέπει να νοσηλεύονται εδώ για καιρό αλλά να γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις και να μεταφέρονται σε δομές πρόνοιας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν παιδιά στο Παίδων που κλείνουν ακόμα και έξι μήνες νοσηλείας. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα εξαφανιστούν; Θέλουν να εκφραστούν, να παίξουν».

Χθες, ο 11χρονος εντοπίστηκε μετά από συνεργασία της θείας του, η οποία φέρεται να θορυβήθηκε από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τη γυναίκα που είχε επισκεφτεί το Διονύση στις 30 Αυγούστου 2015 στο νοσοκομείο λίγη ώρα πριν την εξαφάνισή του.

Η Ασφάλεια ήρθε σε επικοινωνία μαζί της και τότε κλείστηκε ραντεβού στην πλατεία Αττικής για την παράδοσή του.

Η ίδια κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι δεν άρπαξε εκείνη τον ανήλικο αλλά ότι ο Διονύσης έφυγε μόνος του από το θάλαμό του και πήγε στο σπίτι του παππού του στο Κιάτο, όπου και διέμενε αυτές της ημέρες.

Το παιδί, πάντως, ήταν καλά στην υγεία του, μεταφέρθηκε αρχικά στο Τμήμα Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ και κατόπιν στο «Παίδων».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: