Αυτός ήταν ο Στίβεν Σότλοφ, o δεύτερος δημοσιογράφος που αποκεφαλίστηκε…

Κοινοποίηση:
sotlof

Στον αποκεφαλισμό και δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου που ήταν όμηρός τους προχώρησαν οι τζιχαντιστές. Ποιος ήταν ο άντρας που είχε παρουσιαστεί από τους τζιχαντιστές στο… βίντεο του αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ;

Ο Στίβεν Σότλοφ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, είχε γεννηθεί στη Φλόριντα, στις 11 Μαΐου του 1983. Μεγάλωσε στο Μαϊάμι και αποφοίτησε απο΄την Ακαδημία Kimball Union στο Νιου Χάμσαϊρ. Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στη δημοσιογραφία, στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα.

Είχε εργαστεί στο Time, αλλά και σε The National Interest, Media Line, Foreign Policy, και είχε εμφανιστεί στο CNN και στο Fox News. Λόγω της δουλειάς του, είχε επισκεφτεί πολλές φορές τη Συρία, καθώς και την Αίγυπτο, την Τουρκία, τη Λιβύη και το Μπαχρέιν.

Αγνοούνταν από τις 4 Αυγούστου του 2013, όταν έπεσε θύμα απαγωγής στα σύνορα της Συρίας.

Στο λογαριασμό του στο twitter συστηνόταν ως ο «φιλόσοφος» του Μαϊάμι, ενώ λάτρευε το μπάσκετ.

Λάτρευε τη δημοσιογραφία

Ο Εμερσον Λότζια, συγκάτοικος του Σότλοφ στο κολέγιο δηλώνει στο CNN: «Η δημοσιογραφία ήταν η μεγάλη του αγάπη. Ηξερε πώς εκεί ήταν επικίνδυνα και φοβόταν. Γνώριζα πως ο Στιβ έλειπε τον τελευταίο ένα χρόνο, και το πρόβλημα είναι ότι εκείνος ήταν ένας χαμηλού προφίλ ανεξάρτητος δημοσιογράφος. Η οικογένειά του δεν ήθελε κανέναν μας να μιλά για τον Στιβ στα μέσα ενημέρωσης, γιατί φοβούνταν για αντίποινα. Οποιος με ρωτούσε για τον Στιβ τον τελευταίο χρόνο, απλά του έλεγα ότ είχα να τον δω μεγάλο διάστημα».

Ο Λότζια, μίλησε για το την ομηρία του Σότλοφ, αμέσως μετά την εμφάνισή του στο βίντεο του αποκεφαλισμού του Φόλεϊ. Αυτό το βίντεο «ήταν η πρώτη φορά που ο πατέρας του και η οικογένειά του άκουσαν κάτι για εκείνον από τον περασμένο Δεκέμβριο. Είναι ασαφές αν ο Σότλοφ και ο Φόλεϊ κρατούνταν μαζί σε αιχμαλωσία».

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο του αποκεφαλισμού του Σότλοφ, ο Λότζια δήλωσε συντετριμμένος στον λογαριασμό του στο twitter και ζήτησε από όλους να προσεύχονται για την οικογένειά του.

Τέλος, στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο Λότζια ήταν ένας υπεύθυνος, τίμιος και θαρραλέος δημοσιογράφος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: