Αυτή είναι η μεγάλη «κάψα» του Γιαννακόπουλου, τι κάνει για την ΠΑΕ – Τεράστιο «δώρο» σε Αλαφούζο!

Κοινοποίηση:
alafouzos-giannakopoulos

Μεγάλη αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού για την «επόμενη μέρα» του συλλόγου, καθώς φαίνεται πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρίσκεται, πλέον, πολύ κοντά από το να μπει στην ΠΑΕ και να προχωρήσει το πλάνο που έχει στο μυαλό του με την εκμετάλλευση του ΟΑΚΑ.

Ειδικά, μετά τη δεύτερη επιστολή που έστειλε προς τον Γιάννη Αλαφούζο, με την οποία τον ενημερώνει ότι είναι έτοιμος να αναλάβει όλα τα χρέη του συλλόγου για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της ομάδας, υπάρχει η εκτίμηση πως πλέον δεν υπάρχουν άλλα εμπόδια στον ορίζοντα που μπορούν να φρενάρουν το σχέδιό του.

Πάντως, από την άλλη, επειδή το εγχείρημα είναι πολύ μεγάλο, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια αν το deal θα ολοκληρωθεί άμεσα και χωρίς προβλήματα. Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Πράσινης», το οποίο κρατάει χαμηλά την μπάλα και τονίζει πως το όνειρο θα προχωρήσει «βήμα-βήμα».

Την ίδια στιγμή, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, ιδιοκτησίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, φανερώνει την πρόθεση που υπάρχει από την πλευρά του αφεντικού της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να πάρει στα χέρια του την ΠΑΕ το γρηγορότερο δυνατό, χωρίς χρονοτριβές, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Στην παρούσα φάση, άλλωστε, ο σύλλογος βιώνει πολύ δύσκολες καταστάσεις, μετά το -3 που του επιβλήθηκε λόγω της υπόθεσης του Γενς Βέμερ, ενώ ακολουθούν κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις, που μπορούν να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην ΠΑΕ. Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι αν δεν τακτοποιηθούν οι άμεσες οφειλές προς τους πιστωτές, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό.

Είναι προφανής, επομένως, η αγωνία και η θέληση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να μπει άμεσα στο σύλλογο για να προλάβει το… κακό, ενώ παράλληλα δεν επιθυμεί η νυν διοίκηση να προβεί σε άλλες εκκαθαρίσεις, ζητώντας από τον Γιάννη Αλαφούζο να μην προχωρήσει σε πωλήσεις σημαντικών παικτών. Μία κίνηση, βεβαίως, που αποτελεί το καλύτερο «δώρο» προς την πλευρά της νυν διοίκησης, μιας και ο μεγαλομέτοχος του Τριφυλλιού θα απαλλαχθεί από ένα σημαντικό βραχνά χρεών που τον βαραίνουν εδώ και χρόνια.

Επίσης, αυτό που προκύπτει από τις τελευταίες κινήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι η πρόθεση να αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ το συντομότερο, ακόμα κι αν δεν έχει ολοκληρωθεί το deal για το ΟΑΚΑ. Αν και οι φήμες αναφέρουν ότι το αφεντικό της ΚΑΕ έχει προχωρήσει σημαντικά τις επαφές του με την κυβέρνηση, φαίνεται πως η απόκτηση της ΠΑΕ είναι το άμεσο μέλημά του, ανεξάρτητα από το όλο πρότζεκτ, κάτι που σαφώς έχει τη σημασία του, τη στιγμή που, μάλιστα, ακούγονται διάφορα σχετικά με τους «πολέμιους» του συγκεκριμένου πλάνου και τις «τρικλοποδιές» που επιχειρούν να βάλουν κάποιοι για να μην πάρει σάρκα και οστά το «Athens Alive».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: