Αυστριακή «σφαλιάρα» στον Τούρκο υπουργό Οικονομικών απαγορεύοντας του την είσοδο στην χώρα!

Κοινοποίηση:
αυστρια

«Σφαλιάρα» μεγάλων διαστάσεων δόθηκε από την αυστριακή κυβέρνηση στον Τούρκο υπουργό Οικονομίας, Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, , καθώς  του απαγορεύθηκε η είσοδο στην χώρα , αλλά και η συμμετοχή του σε εκδήλωση για την πρώτη επέτειο από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, ανέφερε εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς έχει όντως απαγορεύσει στον τούρκο υπουργό Οικονομίας να εισέλθει στη χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος στον αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό ORF.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκδήλωση είχε συγκεντρώσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον  και η επίσκεψη του Ζεϊμπεκτσί θα αποτελούσε «κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια στην Αυστρία».

Υπενθυμίζουμε ότι την εβδομάδα  που μας πέρασε η Ολλανδία είχε ανακοινώσει ότι ο Τούρκος αναπληρωτής πρόεδρος της κυβέρνησης, Τουγρούλ Τουρκές, δεν είναι ευπρόσδεκτος στη χώρα για να παραστεί σε μια εκδήλωση Τούρκων μεταναστών.

Η Τουρκία δέχεται συνεχώς «χαστούκια» στην ΕΕ , ειδικά μετά το «καψόνι» στον Τούρκο πρόεδρο στην Γερμανία , ως μια προειδοποίηση για την προκλητική στάση της σε όλα τα ζητήματα που αφορούν ανθρώπινα δικαιώματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: