Αυξήσεις φωτιά στα εισιτήρια των τρένων!

Κοινοποίηση:
9

Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πραγματοποίησε η προηγούμενη διοίκηση της εταιρίας λίγο πριν παραδώσει τα ηνία στην ιταλική κοινοπραξία Ferrovie Dello StatoItaliane S.p.A (ιταλικοί σιδηρόδρομοι) που από τις 15 Σεπτεμβρίου έχει αναλάβει τις τύχες των  ελληνικών σιδηροδρόμων.

Πιο συγκεκριμένα η προηγούμενη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προέβη σε αλλαγές στις εκπτωτικές πολιτικές αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα τις τιμές των εισιτηρίων. Έτσι λοιπόν η έκπτωση του 25% προβλέπεται πλέον σε νέους έως 24 ετών (αντί των 26 ετών). Για το φοιτητικό – πολυτέκνων χορηγείται έκπτωση 50%(αντί του 62.5%) ενώ για τα παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών δεν προβλέπεται επιπλέον έκπτωση επανόδου πέραν της έκπτωσης 50% που ήδη δικαιούται. Οι αμαξοστοιχίες 590- 591(Καλαμπάκα) οι οποίες εξυπηρετούν κυρίως φοιτητές και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες έχουν πλέον ίδιες τιμές με τον προαστιακό. Ένα άλλο προνόμιο που καταργείται είναι ότι στα δρομολόγια που πραγματοποιούνται με αμαξοστοιχία  Intercity καθώς και στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Φλώρινα δεν υφίσταται ανοικτή επιστροφή.

Κάποιοι αποφάσισαν να δώσουν μία μεγάλη προίκα στην Ιταλική κοινοπραξία για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις επενδύσεις των 500.000.000 ευρώ που υποσχέθηκε στην Ελληνική Κυβέρνηση. Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι ότι τις επενδύσεις αυτές θα κληθεί να πληρώσει ο χρήστης των Ελληνικών Σιδηροδρόμων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: