Αρχισαν τα όργανα… Κεντρικός τραπεζίτης Ιταλίας: Το ενδεχόμενο κρατικής βοήθειας στις τράπεζες δεν μπορεί να αποκλειστεί

Κοινοποίηση:
ψδφρε

Σχολιάζοντας την κατάσταση των ιταλικών τραπεζών, είπε ότι το σοκ από το Brexit θα έχει επίπτωση στις επενδύσεις στην Ιταλία κι ότι τα κέρδη των τραπεζών δέχτηκαν πλήγμα από τα υψηλά ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων

Η κρατική βοήθεια προς τις ιταλικές τράπεζες δεν μπορεί να αποκλειστεί, δήλωσε την Παρασκευή, ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιταλίας, Ιγνάσιο Βίσκο.

Όπως είπε, υπάρχουν αρκετά εργαλεία νομισματικής πολιτικής για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα και τόνισε ότι χρειάζεται μια κρατική στήριξη στις ιταλικές τράπεζες σε αυτό το εύθραυστο περιβάλλον ανάκαμψης στην Ευρωζώνη.

Μάλιστα, προειδοποίησε ότι το ρίσκο, αν και περιορισμένο, όπως το χαρακτήρισε, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα.

Σχολιάζοντας την κατάσταση των ιταλικών τραπεζών, είπε ότι το σοκ από το Brexit θα έχει επίπτωση στις επενδύσεις στην Ιταλία κι ότι τα κέρδη των τραπεζών δέχτηκαν πλήγμα από τα υψηλά ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων και το αυστηρότερο πλαίσιο κεφαλαιακών αναγκών. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι περισσότερες τράπεζες είναι σε θέση να διαχειριστούν την τρέχουσα κατάσταση και το ύψος των NPLs, τα οποία χαρακτήρισε «ένα σοβαρό αλλά διαχειρίσιμο πρόβλημα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: