“Απόλυτη ανοησία”… – Διαψεύδει η Ρωσία τα περί τελεσιγράφου στην Κριμαία

Κοινοποίηση:
crimeastratiwtes-thumb-large

Ως «απόλυτη ανοησία» χαρακτήρισε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας την είδηση ότι η Ρωσία έθεσε τελεσίγραφο για παράδοση στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Οπως μετέδωσε νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο πηγή από το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, ζήτησε από τις ουκρανικές δυνάμεις στην Κριμαία να παραδοθούν ως τις 05:00 το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ή να αντιμετωπίσουν στρατιωτική επίθεση.

Το τελεσίγραφο, αναφέρει το Interfax, εκδόθηκε από τον Αλεξάντερ Βίτκο τον διοικητή του στόλου.

«Αν δεν παραδοθούν πριν τις 05:00 αύριο, θα ξεκινήσει μια πραγματική επίθεση εναντίον των μονάδων και των μεραρχιών των ενόπλων δυνάμεων σε ολόκληρη την Κριμαία», δήλωσε η πηγή αυτή του υπουργείου Άμυνας. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «στρατιωτική καταιγίδα» με την οποία θα βρεθούν αντιμέτωπες οι ουκρανικές δυνάμεις στην Κριμαία σε περίπτωση που δεν παραδοθούν.

Το ουκρανικό υπουργείο δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις πληροφορίες αυτές, ενώ δεν έχει υπάρξει σχόλιο προς το παρόν από τον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας ο οποίος ελλιμενίζεται στην Κριμαία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: