Αποχή έως τα τέλη Ιανουαρίου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι Θεσσαλονίκης

Κοινοποίηση:
CE3F925835D4432AB34120AEA92042F1

Συνέχιση της αποχής τους από τους πλειστηριασμούς ως τις 28 Ιανουαρίου αποφάσισαν απόψε οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης στη γενική τους συνέλευση, όπου έλαβαν μέρος συμβολαιογράφοι από εννέα νομούς.

Η καθολική αποχή υπερψηφίστηκε με 175 ψήφους σε σύνολο 220. Τρεις εναλλακτικές προτάσεις καταψηφίστηκαν. Ο Σύλλογος θα επανεξετάσει τη στάση του στα τέλη του Ιανουαρίου ώστε να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του.

Υπενθυμίζεται πως στην Αθήνα η αποχή των συμβολαιογράφων έχει ανασταλεί και οι πλειστηριασμοί έχουν αρχίσει.

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων είναι κρίσιμο ζητούμενο για τους θεσμούς, καθώς οι πιστωτές θεωρούν ότι αποτελούν κρίσιμη πηγή εσόδων για τις τράπεζες και οδός για την απαλλαγή τους από «κόκκινα» δάνεια.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσααλώτος έχει προειδοποιήσει ότι δίχως τους πλειστηριασμούς μπορεί να προκύψουν «αγκάθια» στα τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών, που θα διενεργήσει ο εποπτικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις αρχές του 2018.

Έξω από το κτήριο σε όλη τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των συμβολαιογράφων, παρέμεναν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, που διαμαρτύρονταν για τους πλειστηριασμούς και επιδοκίμασαν την απόφαση. Κάποιοι εξ αυτών χειροκρότησαν τους συμβολαιογράφους που αποχωρούσαν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: