Απολογούνται σήμερα Γριβέας – Βάτσικα για το σκάνδαλο ΤΤ

Κοινοποίηση:
GRIVEAS-VATSIKA

Απολογούνται σήμερα στον ανακριτή διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα.

Το ζεύγος Γριβέα ήρθε στην Ελλάδα την περασμένη Τετάρτη αφού προηγουμένως παραιτήθηκε της έφεσης που είχε ασκήσει κατά της απόφασης για την έκδοσή του. Σύμφωνα με τον συνήγορο τους Γιώργο Καψή διευθέτησαν ένα κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα που αφορούσε τα δύο παιδιά τους και είναι πλέον στη διάθεση της δικαιοσύνης έτοιμοι να αποδείξουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ που πήγαν τα χρήματα από τα επίμαχα δάνεια ύψους περίπου 19 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι το δάνειο ήταν ομολογιακό, γι αυτό εκταμιεύθηκε αμέσως, και είχε , μάλιστα, 5ετή περίοδο χάριτος με αποτέλεσμα μέχρι το 2011 να έχουν πληρώσει σχεδόν το σύνολο των τόκων. Το ζεύγος Γριβέα υποστηρίζει ότι όταν ζήτησε αλλαγή των όρων, αντί να διευκολυνθεί λόγω της κρίσης, έγινε καταγγελία του δανείου. Σε ότι αφορά τις κυπριακές εταιρίες που τους ανήκουν υποστηρίζουν ότι εξαγοράστηκαν χωρίς αντίτιμο και παράλληλα επιμένουν ότι τα επίμαχα χρήματα διοχετεύθηκαν όλα στους σκοπούς για τους οποίους πήραν το δάνειο και σε καμία περίπτωση δεν πήγαν στις τσέπες τους.

Σύμφωνα με την κατηγορία το 2009 Γριβέας και Βάτσικα πήραν από το ΤΤ δάνειο 17 εκατομμυρίων ευρώ για την εταιρία τους C&Cπου ασχολείτο με συνέδρια ιατρικού περιεχομένου , χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις. Από αυτά, κατά την εισαγγελέα, περίπου 15 εκατ. ευρώ διοχετεύθηκαν για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών.

Επιπλέον όπως καταλογίζεται από την Εισαγγελέα, το Τ.Τ. συνέστησε την εταιρεία, Postbank Green Institute από κοινού με την C&C International με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ. Μάλιστα η C&C κατέβαλε το ποσοστό της μέσω δανεισμού από την τράπεζα ενώ η νέα εταιρία έλαβε δάνειο από το ΤΤ ποσού 2.500.000 ευρώ τον Οκτώβριο του 2010.Σύμφωνα με στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας τα χρήματα του δανείου ,μέσω τιμολογήσεων για διαφημιστικές προβολές ή συνέδρια κ.α φαίνεται να διατέθηκαν σε άλλες εταιρίες του ζεύγους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: