ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ -Πανελλήνιες: Αυτό είναι το “κόλπο” με τις…μαζικές “κρίσεις πανικού” των μαθητών!

Κοινοποίηση:
panellinies

Οι Πανελλαδικές είναι η πιο δύσκολη περίοδος στη ζωή ενός μαθητή και παράλληλα η πιο αιματηρή για τις τσέπες των γονέων τους, γεγονός που τους προσθέτει ένα ακόμα άγχος. Μέσα σε λίγες μέρες κατά τη διάρκεια των 3ωρων εξετάσεων οι μαθητές καλούνται να παπαγαλίσουν γνώσεις που θα κρίνουν την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έχοντας μάλιστα την πίεση ότι «αυτές οι εξετάσεις θα κρίνουν το μέλλον σου», όπως αναπαράγουν οι γονείς και οι καθηγητές τους, οι μαθητές αγχώνονται ακόμα περισσότερο. Με αποτέλεσμα άλλοι μαθητές να φτάνουν στο σημείο να τις φτύνουν τελείως, άλλοι να παίρνουν χάπια ώστε να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν σε αυτές και οι περισσότεροι να παραδέχονται ότι θα ήθελαν να καταργηθούν.

Περίπου 12 κλήσεις δέχτηκε το ΕΚΑΒ από υποψήφιους των… πανελλαδικών εξετάσεων την περασμένη Παρασκευή στην περιφέρεια της Θεσσαλίας. Εκατοντάδες κλήσεις στο σύνολο τις χώρας. Οι κλήσεις που αφορούσαν κρίσεις πανικού και λιποθυμίες των υποψήφιων κατά κύριο λόγο στη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, θεωρείται πρωτοφανές γεγονός για την περιοχή, παρά το ότι τέτοια περιστατικά συνηθίζονται κατά την περίοδο των εξετάσεων, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Ωστόσο πέρα από την πίεση των εξετάσεων, η φετινή «έκρηξη» περιστατικών κρίσης πανικού κρύβει και ένα κόλπο.

Αρκετοί μαθητές, υπό την πίεση του να μην αποτύχουν στις εξετάσεις, αν αφού λάβουν γνώση των θεμάτων κρίνουν πως είναι δύσκολα και πως το αποτέλεσμα για τους ίδιους δεν θα είναι το επιθυμητό, προφασίζονται αδιαθεσία ή κρίση πανικού και ζητούν να μεταφερθούν αμέσως στο νοσοκομείο!

Η μεταφορά τους στο νοσοκομείο πραγματοποιείται και έτσι αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής τους σε εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν σε άλλη ημερομηνία με άλλα θέματα! Ελπίζουν έτσι πως έχοντας μια δεύτερη ευκαιρία θα τα πάνε καλύτερα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: