ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πάρτι ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ από Έλληνες τραγουδιάρηδες και καλλιτέχνες στην Κύπρο !! “Αρπαχτές” χιλιάδων ευρώ…

Κοινοποίηση:
miza-lefta

Αδήλωτα μένουν τα υπέρογκα ποσά που εισπράττουν Ελληνες καλλιτέχνες που πηγαίνουν στην Κύπρο για «αρπαχτές» σε… συναυλίες, νυχτερινά κέντρα, εκπομπές και θέατρα, όπως προκύπτει από όσα είπε στην εφημερίδα Πολίτης ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Πληροφορίες που επικαλείται  κυπριακή εφημερίδα αναφέρουν ότι οι αρμόδιες κρατικές αρχές διαπιστώνουν ευρείας κλίμακας φοροδιαφυγή από καλλιτέχνες από την Ελλάδα, που πηγαίνουν στην Κύπρο για συναυλίες και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Εκτός από τις παρουσίες στη σκηνή μουσικών εκδηλώσεων, τέτοιες δραστηριότητες περιλαμβάνουν επίσης έκτακτες εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα, συμμετοχή σε τηλεοπτικά σίριαλ ή και θεατρικές παραστάσεις.

Πρόκειται για «αρπαχτές», κατά την ίδια πηγή, στις οποίες οι Ελληνες καλλιτέχνες αμοίβονται με μεγάλα ποσά αλλά δεν καταβάλουν φόρο και δεν δηλώνουν τα εισοδήματά τους στην Ελλάδα.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρεται η περίπτωση γνωστού Έλληνα τραγουδιστή που έκανε δύο έκτακτες εμφανίσεις σε κυπριακό νυκτερινό κέντρο. Για την παρουσία του εκεί φέρεται να εισέπραξε 50.000 ευρώ ως αμοιβή για τον εαυτό του. Δεν σταμάτησε όμως εκεί, καθώς απαίτησε 15.000 ευρώ επιπλέον για συγγενικό πρόσωπο που τον συνόδευε, την ώρα που ήταν ήδη καλυμμένα όλα τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής.

Για τις υποθέσεις αυτές υπάρχει ήδη δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των ελεγκτικών αρχών Κύπρου και Ελλάδας, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: