Ο Τσίπρας θα έδιωχνε με κλωτσιές τον Στουρνάρα; Nαι καλά, όπως έσκισε και τα μνημόνια…

Κοινοποίηση:
Ï õðïõñãüò Ïéêïíïìéêþí ÃéÜííçò ÓôïõñíÜñáò óôï ÌÝãáñï Ìáîßìïõ üðïõ åß÷áí óõíÜíôçóç ï ðñùèõðïõñãüò Áíôþíçò ÓáìáñÜò ìå ôïí ðñüåäñï ôïõ Eurogroup Æáí Êëïíô Ãéïýíêåñ,ÔåôÜñôç 22 Áõãïýóôïõ 2012. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÊÇÓ ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÉÄÇÓ

Δεν ξέρουμε αν ο Βαρουφάκης λέει αλήθειες. Αν όλα όσα γράφει στο πρόσφατο βιβλίο του είναι αληθινά ή αν κάποια είναι ψέματα. Σίγουρα από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν διαψεύδει τίποτε αυτό δείχνει πως υπάρχουν μεγάλες δόσεις αλήθειας για το τι έγινε πριν και μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα σημείο στο βιβλίο του που είναι εντυπωσιακό και που δείχνει τι σκέφτονταν αυτοί οι άνθρωποι, ποιους στοχοποιούσαν και πώς ήθελαν να στήσουν το δικό τους μαγαζάκι.

Ένα απόσπασμα λοιπόν από το βιβλίο του Βαρουφάκη είναι εντυπωσιακό. Σε μια από τις συσκέψεις υπό τον Αλέξη Τσίπρα, όπου συζητείται τι κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά και πώς ο τότε πρωθυπουργός έβαλε στην ΤτΕ τον Γιάννη Στουρνάρα γίνεται το εξής απίστευτο. Θεωρώντας ότι ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας θα είναι εμπόδιο στα παρανοϊκά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας εξοργισμένος λέει: «Θα τον απομακρύνω από την κεντρική τράπεζα με τις κλωτσιές και ουρλιάζοντας αν χρειαστεί.» Και συνεχίζει την περιγραφή ο Βαρουφάκης: «Τότε ο Νίκος Παππάς προσέφερε μια άλλη, πιο δραστική λύση λέγοντας ότι ξέρει κι άλλους τρόπους για να λύσει το πρόβλημα αυτό».

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική αποκάλυψη που δείχνει τι ακριβώς είχαν στο σαλεμένο τους μυαλό και πώς έχτισαν το κάστρο τους βγάζοντας απ’ έξω τους εχθρούς, τον Σαμαρά, τον Στουρνάρα κ.λπ. Ειδικά για τον διοικητή της ΤτΕ που ο… μάγκας Τσίπρας θα τον πέταγε με τις κλωτσιές έξω από το… μαγαζάκι του. Λες και η κεντρική τράπεζα είναι η Κουμουνδούρου ή τα στέκια στα Εξάρχεια που σύχναζε. Κι επίσης, ο Στουρνάρας είναι αυτός που τον έσωσε το 2015, εκείνο το βρόμικο καλοκαίρι που ο Τσίπρας ήταν έτοιμος να πάει… στο Γουδή.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις τζάμπα μαγκιές για τις κλωτσιές (σιγά ρε φίλε…) είναι η απάντηση του Νίκου Παππά στη λογική ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί και με άλλους τρόπους. Δηλαδή τι εννοεί ο ποιητής Παππάς; Μήπως εννοεί όλα όσα έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια; Το βρόμικο σχέδιο αποδόμησης του κεντρικού τραπεζίτη; Την προσπάθεια απαξίωσής του; Την παρέμβαση της κυβέρνησης στην ανεξάρτητη ΤτΕ; Τις επιθέσεις που έγιναν κατά του Γ. Στουρνάρα; Ή μήπως την εκτός κάθε λογικής στοχοποίηση της γυναίκας του;

Άραγε το «ντου» στα γραφεία της, παρουσία του γνωστού… μεγαλοδημοσιογράφου ήταν η… απειλή του Παππά; Άραγε τα δημοσιεύματα και η προκλητική στάση του Βαξεβάνη στην εν εξελίξει δίκη για συκοφαντική δυσφήμηση ήταν στο ευρύτερο σχέδιο που είχε εκπονηθεί στο Μαξίμου; Και γι’ αυτό άλλωστε στέλνουν στο δικαστήριο το «σκυλί που γαυγίζει αλλά δεν δαγκώνει» υπουργό Πολάκη για να υπερασπιστεί τον εθνικό… ανακριτή;

Όταν το κράτος και το παρακράτος της αριστεράς ενώνονται τότε δεν γλιτώνει κανείς. Ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Στουρνάρας, ούτε κανείς άλλος… μη Συριζαίος. Όμως, στην περίπτωση αυτή θα βρουν το δάσκαλό τους. Και σίγουρα αυτοί που θα φύγουν από την εξουσία με τις κλωτσιές και ουρλιάζοντας θα είναι οι Συριζαίοι. Ο μάγκας Τσίπρας, ο Παππάς, ο Τσακαλώτος και όλοι όσοι έπαιξαν στις πλάτες του ελληνικού λαού βρόμικα παιχνιδάκια.

Αναλυτικά το απόσπασμα του βιβλίου:

Έτσι σχεδίαζαν να καρατομήσουν τον Στουρνάρα 263832 photo
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: