ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Στο “σκαμνί” κάθεται η Porsche για χειραγώγηση της αγοράς…

Κοινοποίηση:
K2

Στο επίκεντρο των δικαστικών αρχών της Γερμανίας ετέθη η γνστή εταιρία ακριβών αυτοκινήτων Porsche , η οποία ερευνάται για το ενδεχόμενο χειραγώγησης των αγορών, στο πλαίσιο του σκανδάλου εκπομπής ρύπων της Volkswagen.

Οι εισαγγελικές αρχές της Στουτγάρδης ανακοίνωσαν την έναρξη της σχετικής έρευνας, η οποία εστιάζει στον Ματίας Μιούλερ, μέλος του δ.σ. της Porsche και εκτελεστικού διευθυντή της Volkswagen, και στον Χανς Ντιέτερ Πετς, διευθύνοντα σύμβουλο της Porsche.

Αμφότεροι θα κληθούν να εξηγήσουν τους λόγους για την καθυστερημένη ενημέρωση των επενδυτών σχετικά με τους οικονομικούς κινδύνους της Porsche, ως απόρροια του σκανδάλου της μητρικής εταιρείας.

Η Volkswagen το φθινόπωρο του 2015, παραδέχθηκε την εγκατάσταση ενός ειδικού λογισμικού σε 11 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, το οποίο παραποιούσε τα αποτελέσματα των ελέγχων εκπομπής ρύπων.

Τον Δεκέμβριο του 2016, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ένοχη και αποδέχθηκε τις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν, με το συνολικό κόστος για την ίδια να ανέρχεται στα 17,5 δισ. δολάρια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: