ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Απέλυσε τον προπονητή της ομάδας του για δεν σταμάτησε να βάζει γκολ στον αντίπαλο!

Κοινοποίηση:
mpala-podosfairo

Σε μια κοινωνία που έχει εθιστεί στη λογική «νίκη με κάθε μέσο», η συμπεριφορά της διοίκησης της άσημης ομάδας Serranos B’s μας θυμίζει πως πάνω απ’ όλα το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι. Ένα παιχνίδι με κανόνες, από τους οποίους ξεχωρίζουν ο σεβασμός του αντιπάλου και το fair play…

Στις 3 Ιουνίου η ομάδα Κ11 του συλλόγου αντιμετώπισε την αντίστοιχη ομάδα της Benicalap C για τις ανάγκες του τοπικού πρωταθλήματος και το σκορ ήταν 25-0 (!!!) για την πρώτη.

«Εμείς πιστεύουμε και προωθούμε τον σεβασμό στον αντίπαλο. Μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θεωρήσαμε ότι ο προπονητής μας πρέπει να φύγει», εξήγησε στην εφημερίδα El Pais ο Πάμπλο Αλκάιντε ένας από τους ανθρώπους που ασχολούνται με την ερασιτεχνική ομάδα.

Στην ίδια εφημερίδα πάντως ο δικηγόρος του προπονητή κατέθεσε μια διαφορετική άποψη λέγοντας: «ο πελάτης μου ζήτησε από τους παίκτες του να πιέσουν μόνο στην πλευρά του δικού τους γηπέδου, αλλά ο αντίπαλος συνέχισε να επιτίθεται και έτσι δέχθηκε τόσα πολλά γκολ».

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, με την Benicalap C να τερματίζει στην τελευταία θέση έχοντας δεχθεί 247 γκολ σε 30 παιχνίδια (8 γκολ περίπου μέσο όρο).

Να σημειώσουμε ότι στην Ισπανία υπάρχει γενικά η οδηγία στις ομάδες να σταματούν την καταμέτρηση των γκολ όταν το σκορ φτάνει σε διψήφιο αριθμό, ενώ η Αγγλική ομοσπονδία από την πλευρά της με ντιρεκτίβα προς τα σωματεία ζήτησε να γίνει κατανοητό από τους προπονητές «να μην καθοδηγούν τους ποδοσφαιριστές στη λογική ότι η νίκη πρέπει να επιτυγχάνεται με κάθε κόστος».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: