Απίστευτο! Διαβάστε πόσο θα κοστίσει στη χώρα μας, το μεταναστευτικό!

Κοινοποίηση:
2349829_b1

Επιφυλάξεις για τη συμφωνία σχετικά με το προσφυγικό εκφράζει η HSBC σε έκθεσή της, όσον αφορά την Ελλάδα. Αναφερόμενη στον αριθμό των 72.000 προσφύγων, εκφράζεται η ανησυχία ότι θα εξαντληθεί γρήγορα σαν όριο, καθώς η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι το καλοκαίρι απογειώνει την έλευση προσφύγων.

Το σημαντικό είναι ότι υπολογίζει ότι το κόστος διαχείρισης μπορεί να φθάσει τα 4 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, καθώς ο δρόμος των δυτικών Βαλκανίων θα μείνει κλειστός με όλα τα αδιέξοδα που αυτό συνεπάγεται

Η έκθεση καταγράφει τους τομείς όπου υπάρχουν οι εκκρεμότητες με τους πιστωτές, και παρατηρεί πει σημαντικές διαφορές κυρίως στο ασφαλιστικό και δευτερευόντως στο δημοσιονομικό κενό. Σημειώνει μάλιστα ότι ενέχεται ο κίνδυνος να φτάσει η διαπραγμάτευση μέχρι το καλοκαίρι, καθώς οι βασικές υποχρεώσεις του ελληνικού δημοσίου προς τους πιστωτές είναι ύψους 3 δισ. τον Ιούλιο. Για τον λόγο αυτό η τράπεζα εκφράζει την ανησυχία ότι μπορεί να υπάρξουν εσωτερικές εντάσεις όσο θα πλησιάζουμε προς το χρονικό αυτό σημείο.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ανάκαμψη της οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο του 2016 στο 0,3% με την ανεργία να διαμορφώνεται στο 24,8%. 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: