Απίστευτο:Φωτιά στο μη υδροδοτούμενο Νησί των Ονείρων!!!

Κοινοποίηση:
pyrkagia1

Το βράδυ της Τρίτης σύμφωνα πάντα με το lamiastar.gr οι κάτοικοι της Ερέτριας έγιναν μάρτυρες της ασυνειδησίας ορισμένων όταν μετά από φωτιά που ξέσπασε στην καρδιά του κοσμήματος της Ερέτριας, στο Νησί των Ονείρων, έπευσαν να συνδράμουν στην κατάσβεσή της και διαπίστωσαν ότι αυτό… δεν υδροδοτείται.Σύμφωνα με την έκθεση του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, περί τις 10μ.μ ξέσπασε εστία φωτιάς στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, η οποία ευτυχώς έγινε έγκαιρα αντιληπτή. Η κινητοποίηση των εθελοντών και των πολιτών της πόλης μας ήταν άμεση και εντυπωσιακή και ευτυχώς πρόλαβαν τα χειρότερα, ενώ και η Πυροσβεστική έφτασε σύντομα στο χώρο. Η φωτιά περιορίστηκε προτού επεκταθεί στην πευκόφυτη έκταση και λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το θλιβερό αυτό περιστατικό αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για επιμέλεια, καθαρισμό και φύλαξη του Νησιού των Ονείρων, το οποίο εκτός από πνεύμονα πρασίνου όπου αποτελεί για τους ντόπιους, μπορεί να αξιοποιηθεί ως τουριστικός πόλος.

Μετά από ενέργειες του Συλλόγου ΜΕΔΟΥΣΑ η ενημέρωση που δόθηκε ήταν πως λόγω βλάβης , το νησί δεν υδροδοτείται, με αποτέλεσμα πέραν των άλλων να είναι αδύνατη η πυροπροστασία, διαπίστωση που ακούστηκε και από τους απορημένους πολίτες που βρέθηκαν στο συμβάν.

“Άραγε” επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους “το κόστος συντήρησης είναι τόσο δυσβάσταχτο που δεν χωρά στον προϋπολογισμό; Ή η αξία αυτού του παραδείσου είναι τόσο μικρή;

Σαν Σύλλογος, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες για τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξαν και να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει αρχίσει, και τα καιρικά φαινόμενα τους θερινούς μήνες ευνοούν την ανάπτυξη φωτιάς. Η αναστάτωση που διαπίστωσαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο περιστατικό, δηλώνει τη βαθιά αγάπη για το Νησί των Ονείρων, η οποία με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να μεταφραστεί σε ενδιαφέρον και πρόνοια.”

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: