Απίστευτη επίθεση Κοτζιά σε Σκάι και Παπαχελά για Ερντογάν

Κοινοποίηση:
kotzias-696x438

Πρωτοφανή επίθεση σε ελληνικό Μέσο Ενημέρωσης (τον Σκάι) έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατηγορώντας το -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι επεδίωξε την αποτυχία της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα.

Όπως είπε στα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, ο Τούρκος πρόεδρος είχε αποφασίσει να δώσει συνέντευξη στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (το ΑΠΕ), αλλά τον μετέπεισε ο διευθυντής ενημέρωσής του, ο παραγωγός Ατζούν, που συνεργάζεται με τον Σκάι για το Survivor, το My style rocks κλπ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά ο Ερντογάν φέρεται να είπε σε Τούρκους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν: «Φαίνεται ότι έκανα λάθος» για τη συνέντευξη στον Σκάι και όχι στον ΑΠΕ.

Και πρόσθεσε, κατηγορώντας ανοιχτά τον Αλέξη Παπαχελά που πήρε τη συνέντευξη: «Ποιος άνοιξε το θέμα περί Λωζάνης και επέμενε και δεν του αρκούσε η πρώτη απάντηση; Αυτοί που άλλαξαν τη συνέντευξη του Ερντογάν. Κάποιοι σκόπιμα ήθελαν να αποτύχει η επίσκεψη. Κάποιοι ενοχλούνται από την δυναμική εξωτερική πολιτική και θέλουν αδράνεια» είπε.

«Οι διακρατικές σχέσεις δεν είναι όπως οι σχέσεις με τους γείτονες που, άμα δεν σου αρέσουν, δεν τους μιλάς. Πρέπει να υπάρχει επικοινωνία και συζήτηση όλα τα κράτη συζητούν ακόμα και με τους πιο δύσκολους γείτονες. Δεν φοβόμαστε καμία συζήτηση και κανένα διάλογο. Ο πυρήνας της εξουσίας στην Τουρκία είναι ο Ερντογάν Γι’ αυτό και τον καλέσαμε. Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε με κανέναν άλλον».

Υποστήριξε δε ότι η επίσκεψη αυτή δεν έχει καμία σχέση με το 2004, όταν ο Ερντογάν έκανε 4 ομιλίες στη Θράκη.

Συμφωνήσαμε μαζί του να μην κάνει συγκέντρωση με σημαίες στη Θράκη δεν την έκανε.
Πήρε το μικρόφωνο και μίλησε μέσα σε σχολείο.
Την προηγούμενη φορά εκτός προγράμματος επισκέφθηκε χωριά και έγιναν μεγάλες συγκεντρώσεις
Προσέθεσε δε πως «υπήρξε μετακίνηση στις θέσεις του από την αρχή της επίσκεψης μέχρι το τέλος της», καθώς ο Ερντογάν μετέτρεψε την παλιά θέση που αμφισβητούσε την Λωζάνη σε «επικαιροποίηση» της Λωζάνης. «Για πρώτη φορά είπε ότι δεν αμφισβητεί ελληνικά εδάφη, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση είπαν ότι υπερασπίζονται τη συνθήκη της Λωζάνης. Νομίζετε ότι αυτή η υπεράσπιση έπεσε από τον ουρανό ή είναι αποτέλεσμα επίπονης εργασίας;» κατέληξε.

aixmi.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: