Αν θέλετε να κάνετε σεξ και δεν έχετε σύντροφο, φάτε …

Κοινοποίηση:
σεξ

Υπάρχει ένα τρόφιμο που  περιέχει μια πληθώρα ουσιών και είναι από εκείνα που επιδρούν θετικά στη βελτίωση της διάθεσης και της σεξουαλικής δραστηριότητας. Εκτός όμως από τη φήμη της «αφροδισιακής», η σοκολάτα φέρει και εκείνη του «υποκατάστατου του σεξ».

Είναι η σοκολάτα «υποκατάστατο» της ανάγκης μας για sex?

Η σοκολάτα εκτός από την απόλαυση που χαρίζει στον ουρανίσκο, βοηθάει σημαντικά ακόμα  και στη βελτίωση της ψυχικής διάθεσης. Η αλήθεια είναι ότι η σοκολάτα περιέχει ουσίες με ψυχοδιεγερτικές ικανότητες (φαινυλαιθυλαμίνη), ενώ κατά την κατανάλωση της εκκρίνονται από τον εγκέφαλο ενδορφίνες, ουσίες με αναλγητικές ιδιότητες που βελτιώνουν τη διάθεση και την ψυχολογία όμοιες με εκείνες που εκκρίνονται και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Επιπλέον, εκκρίνεται σεροτονίνη, ουσία με αντικαταθληπτική δράση.

Οι ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες που αποδίδονται στη σοκολάτα οφείλονται στην περιεκτικότητά της σε φαινυλαιθυλαμίνη. Η ουσία αυτή σε υψηλά επίπεδα προκαλεί αισθήματα έλξης, ενθουσιασμού, επιπολαιότητας αλλά και φόβου. Λειτουργεί διεγείροντας τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου και φθάνει σε πολύ υψηλές τιμές κατά τον οργασμό.

Και οι παραπάνω ουσίες δεν φαίνεται να αποτελούν τις μοναδικές. Έρευνες δείχνουν ότι η σοκολάτα περιέχει πάνω από 300 χημικές ενώσεις . Συγκεκριμένα, περιέχει ουσίες με δράση όμοια με αυτή των κανναβοειδών, που επιδρούν σε ορισμένους νευρουποδοχείς του εγκεφάλου, συντελώντας στην έκκριση ντοπαμίνης, ουσίας που έχει συνδεθεί με την ψυχική ευφορία

Η σοκολάτα τελικά είναι υποκατάστατο του σεξ; Μπορεί και ναι!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: