Όλοι γνωρίζουμε
ότι τα γαριδάκια δεν είναι και η πιο… υγιεινή τροφή, ειδικά για τα παιδιά, που καλώς ή κακώς τρελαίνονται…
Ωστόσο, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, αφού για να αποκτήσουν αυτό το χρώμα και κυρίως τη γεύση, χρησιμοποιούνται υλικά βλαβερά για την υγεία μας.
Αποτελούν τον πιο λαχταριστό πειρασμό με γεύση τυρί και καλαμπόκι! Τι έχουν μέσα όμως; Όχι πάντως…τυρί και καλαμπόκι!
Μαλτοδεξτρίνη: Ένας πολυσακχαρίτης, ένα είδος υδατάνθρακα που παράγεται από άμυλα του αραβοσίτου, σίτου, πατάτες ή ρύζι και μπαίνει στα σνακ για να τα διογκώσει!
Μηλικό οξύ: Μπαίνει ως συντηρητικό προκειμένου να αποφευχθεί ή αλλοίωση των τροφίμων.
Οξικό νάτριο: Αρωματική ουσία που χρησιμοποιείται ως ρυθμιστής οξύτητας.
Φυσικά και Τεχνητά Αρώματα: Κάποιες φορές χρησιμοποιούνται για να αντισταθμίσουν την έλλειψη των φυσικών συστατικών.
Τεχνητά χρώματα – χρωστικές: Για να κάνουν το σνακ ελκυστικό στον καταναλωτή!
Ενισχυτικό γεύσης (άλατα με νάτριο των 5 -ριβοζονουκλεοτιδίων): Μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στο νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο. Απαγορεύονται στις βρεφικές και παιδικές τροφές.