ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ οι ΤΟΥΡΚΟΙ! Αυτοί είναι οι όροι μας για να λυθεί το Κυπριακό!

Κοινοποίηση:
yildirim-600x275

Τους τουρκικούς όρους για την επίλυση του Κυπριακού αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από τον τουρκικό τύπο, ο κ. Γιλντιρίμ ανέφερε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να αποδεχθεί την διαιώνιση του συστήματος των εγγυήσεων καθώς και την εκ περιτροπής προεδρία.

«Η στάση της Τουρκίας (για την λύση) ως εγγυήτρια δύναμη είναι ξεκάθαρη», τονίζει ο κ. Γιλντιρίμ, ο οποίος προσθέτει: «Η Τουρκία επιθυμεί περισσότερο από όλους μια λύση που βασίζεται στην εκ περιτροπής προεδρία».

Για να προσθέσει στη συνέχεια : «Ωστόσο, η άλλη πλευρά (σσ. η ελληνοκρυπριακή) απέφυγε τις ευθύνες της. Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της λύσης, αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι το εξής: Οι Κύπριοι αδελφοί μας να μην βιώσουν εκ νέου την καταστροφή που αντιμετώπισαν τις δεκαετίες 60΄ και 70΄. Για αυτό τον λόγο οι τουρκικές εγγυήσεις είναι η προϋπόθεση αυτής της συμφωνίας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: