Ανοίγει ο δρόμος για τη συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού τραπεζοϋπαλλήλων…

Κοινοποίηση:
9

Ανοίγει ο δρόμος για τη συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού τραπεζοϋπαλλήλων, οι οποίοι είχαν, τον Μάιο του 2016, όταν τέθηκε σε ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου (ν.4387/2016) – τον απαραίτητο χρόνο ασφάλισης, αλλά όχι και το νέο κατά περίπτωση όριο ηλικίας.

Το γόρδιο δεσμό της θεμελίωσης του πολυπόθητου δικαιώματος για πολλές εκατοντάδες τραπεζοϋπαλλήλους λύνει το ΣτΕ μετά από προσφυγή των συνδικαλιστικών συλλόγων των εργαζομένων.

Όπως ανακοίνωσε χθες η ΟΤΟΕ, με την 935/2018 απόφαση του ΣτΕ έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων μελών της, ότι το συνταξιοδοτικό δικαίωμα θεμελιώνεται με μόνη τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης, χωρίς να απαιτείται ταυτοχρόνως ούτε η συμπλήρωση του προβλεπόμενου σχετικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, ούτε η αποχώρηση από την υπηρεσία.

Συνεπώς, σύμφωνα με την επίμαχη απόφαση ως πρόσωπα που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα λήψης της προσυνταξιοδοτικής παροχής στις 12.5.2016 (προ εφαρμογής νόμου Κατρούγκαλου) νοούνται και τα πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει μόνο τον απαιτούμενο από τις οικείες καταστατικές διατάξεις χρόνο ασφάλισης, κατά την ανωτέρω ημερομηνία και εξακολουθούν να παραμένουν στην εργασία τους.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: