Ανησυχία στην Ευρώπη με τα κρούσματα AIDS!-Ανεβαίνει ο αριθμός νέων κρουσμάτων

Κοινοποίηση:
aids_425x

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων HIV και αυτό υποδηλώνει τη συνεχιζόμενη μετάδοση του ιού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς και το γεγονός ότι τα μισά από τα περιστατικά (49%) παρουσιάζονται καθυστερημένα, αντανακλώντας τη χαμηλή πρόσληψη του τεστ HIV και την περιορισμένη πρόσβαση σε αυτό.

Τα HIV οροθετικά άτομα που έχουν διαγνωσθεί με καθυστέρηση είναι πιο πιθανό να μην έχουν καλή ανταπόκριση στη θεραπεία και να μεταδίδουν τη λοίμωξη όσο δεν γνωρίζουν την κατάστασή τους. Στην Ευρώπη οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν με την HIV λοίμωξη λαμβάνουν θεραπεία και έτσι το HIV/AIDS δεν αποτελεί όπως πρώτα θανατηφόρα ασθένεια, αλλά μπορεί να θεωρηθεί ως «χρόνια»κατάσταση.

Τα παραπάνω τονίστηκαν σε συνάντηση ειδικών που συνδιοργανώνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με την εκτελεστική υπηρεσία καταναλωτών, υγείας και τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σήμερα και αύριο στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: