ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ! Οι Έξυπνες κεραίες με νανοσωλήνες άνθρακα

Κοινοποίηση:
Έξυπνες κεραίες με νανοσωλήνες άνθρακα

Η γενιά «υφασμάτινων» κεραιών που κεντώνται απευθείας επάνω στα ρούχα.Τα έξυπνα «κεντήματα» μπορούν να στολίσουν μπλουζάκια, σακάκια, φορέματα, να βαφτούν σε διάφορα χρώματα, να τεντωθούν, να τσαλακωθούν ή ακόμη και να πλυθούν.

Το πανίσχυρο δίκτυο… κλωστών υπόσχεται μάλιστα να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αποδεχόμασταν γενικότερα την τεχνολογία ως τώρα, ανοίγοντας τον δρόμο για ασφαλέστερα κινητά τηλέφωνα χωρίς ακτινοβολία και ηλεκτρονικά υφάσματα που θα προσφέρουν τη διαρκή τηλεπικοινωνιακή ή διαδικτυακή σύνδεσή μας με τον υπόλοιπο κόσμο.

«Η συγκεκριμένη τεχνολογία χαμηλού κόστους θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τεράστια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε ως σήμερα. Μια μέρα δηλαδή δεν θα χρειαζόμαστε πλέον κεραίες ενσωματωμένες στις συσκευές των κινητών μας τηλεφώνων, αλλά θα τις έχουμε κεντημένες επάνω στα ρούχα μας», αναφέρουν οι ειδικοί.

Για την δημιουργία των έξυπνων κεραιών χρησιμοποιήθηκαν νανοσωλήνες άνθρακα και κλωστές που φέρουν μεταλλική επίστρωση σε συνδυασμό με πολυμερή υλικά. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο δημιουργείται το κέντημα, καθώς αντί για αραιές βελονιές φτιάχτηκαν πολύ πυκνές υφάνσεις.

Άλλη μιά ανακάλυψη πού έχει ήδη φέρει πιο κοντά το «πάντρεμα» Ανθρώπου – Μηχανής.

el.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: