ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙ ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη που κρατείται στην Τουρκία: «Χθες γεμίσαμε με αισιοδοξία και σήμερα ξαναπέσαμε στη λάσπη»

Κοινοποίηση:
1520070608-307997_1

Ο κ. Νίκος Κούκλατζης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επίσημη ενημέρωση για την απόφαση του εισαγγελέα της Αδριανούπολης στο νέο αίτημα αποφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, ωστόσο εκφράζει την αγωνία του για τις εξελίξεις τις οποίες μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης. Μετά τα πρώτα χαμόγελα που έφεραν οι χθεσινές εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής στη Βάρνα, σήμερα οι ειδήσεις προκαλούν νέα ανησυχία.

«Η Σύνοδος χθες μας γέμισε με αισιοδοξία αλλά σήμερα το ταβάνι έπεσε και ξαναπέσαμε στη λάσπη. Καταλαβαίνετε τώρα ποια είναι η ψυχολογία μας», δηλώνει σε πόρταλ ο πατέρας του Έλληνα στρατιωτικού Νίκος Κούκλατζης. Ο κ. Κούκλατζης παρακολουθεί με αγωνία τα νέα που φθάνουν από την Τουρκία, όπου παραμένουν φυλακισμένοι για 27η μέρα ο λοχίας ΕΠΟΠ Δημήτρης Κούκλατζης και ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης. «Άκουσα από τα μέσα ενημέρωσης ότι απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης αλλά εγώ επίσημα δεν έχω κάποια πληροφόρηση. Συνεχίζουμε όπως πριν. Την Παρασκευή έχουμε επισκεπτήριο και θα πάμε στην Αδριανούπολη», προσθέτει ο κ. Κούκλατζης.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες του πόρταλ, ελληνικές διπλωματικές πηγές επιβεβαιώνουν την εξέλιξη που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία το δικαστήριο στην Αδριανούπολη απέρριψε σήμερα το νέο αίτημα των δικηγόρων των δυο Ελλήνων στρατιωτικών για αντικατάσταση της προφυλάκισης με κατ’ οίκον περιορισμό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το δικαστήριο δεν έδωσε θετική απάντηση στο αίτημα τους, κάτι το οποίο όμως δεν αποκλείεται να συμβεί τις επόμενες μέρες, καθώς οι δικηγόροι των στρατιωτικών θα επαναφέρουν το αίτημα. Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο και το επισκεπτήριο στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, όπου αναμένεται να μεταβούν οι γονείς των δυο στρατιωτικών.

Μόλις μία ημέρα μετά την Βάρνα

Υπενθυμίζεται πως στην Σύνοδο της Βάρνας, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Ντόναλντ Τουσκ συζήτησαν με τον Τούρκο πρόεδρο το ζήτημα για περίπου είκοσι λεπτά. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να είπε πως το θέμα είναι στα χέρια των Τούρκων δικαστών οι οποίοι «θα το εκτιμήσουν στη σωστή τους διάσταση», μια δήλωση που ερμηνεύθηκε ως μια θετική εξέλιξη.

Βαρύ το κλίμα στην Ορεστιάδα

Στην Ορεστιάδα, από όπου κατάγεται ο Δημήτρης Κούκλατζης, το κλίμα εξακολουθεί να είναι βαρύ καθώς όλοι περιμένουν τις επόμενες ημέρες να υπάρξει θετική εξέλιξη και οι δυο στρατιωτικοί να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να κάνουν Πάσχα με τις οικογένειες τους. Κάτοικοι και φορείς αναμένουν την εξέλιξη που θα υπάρξει τα επόμενα 24ωρα για να αποφασίσουν και εκείνοι την δική τους στάση. Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Μαρτίου έχουν διακοπεί από την Ορεστιάδα οι εκδρομές προς την Αδριανούπολη, ενώ σχεδόν μηδενικές είναι και οι διελεύσεις ΙΧ από το τελωνείο των Καστανεών προς την Τουρκία.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: