ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ τη Νομιμότητα των πρώην δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που δικηγορούν ο Γιώργος Σούρλας

Κοινοποίηση:
σου

Θέμα νομιμότητας για τους πρώην δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που δικηγορούν θέτει ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας λίγες μόνο ώρες μετά την συνέντευξη του πρώην οικονομικού εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη στην οποία καταγγέλλει παρεμβάσεις στο έργο του την περίοδο που υπηρετούσε στο Σώμα.
Ο κ. Σούρλας δεν αναφέρει στην ανακοίνωση το όνομα του πρώην οικονομικού εισαγγελέα αλλά πολίτες που απευθύνθηκαν στην γενική γραμματεία Διαφάνειας και διαμαρτυρήθηκαν . Συγκεκριμένα, στην επίμαχη  ανακοίνωση  αναφέρεται:

«Μετά από διαμαρτυρίες πολιτών και ερωτήματα που υποβλήθηκαν στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας για το αν και κατά πόσον θα έπρεπε να επιτρέπεται σε δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς να δικηγορούν μετά την παραίτησή τους και μάλιστα να αναλαμβάνουν την υπεράσπιση ακόμη και υποθέσεων οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, ο Γιώργος Σούρλας ενημέρωσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και πρότεινε να εξεταστεί το ζήτημα σε όλες του τις διατάσεις προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη του κύρους της Δικαιοσύνης».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: