ΑΜΟΙΒΗ 300.000 δολάρια για τον εντοπισμό των χαμένων κοριτσιών στη Νιγηρία

Κοινοποίηση:
4C1121AC751C2E90DF18790689CDD738

Χρηματική αμοιβή ύψους 300.000 δολαρίων (50 εκατομμύρια νάιρα) σε οποιονδήποτε προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη διάσωση των εκατοντάδων κοριτσιών που απήχθησαν στις 14 Απριλίου από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ προσφέρει η Αστυνομία της Νιγηρίας.

Η προσφορά της χρηματικής αμοιβής για τον εντοπισμό των 223 κοριτσιών που αγνοούνται ήλθε μία ημέρα αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν πως θα στείλουν στη Νιγηρία ομάδα ειδικών που θα βοηθήσει τις τοπικές Αρχές να σώσουν τα κορίτσια.

Το αμερικανικό κλιμάκιο θα περιλαμβάνει στρατιώτες και ειδικούς διαπραγματευτές για καταστάσεις ομηρίας.

Ο επικεφαλής της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή, έχει διαμηνύσει πως θα πουλήσει τα κορίτσια, ηλικίας 16 έως 17 ετών, επικαλούμενος τη βούληση του Αλλάχ.

Αψηφώντας την διεθνή καταδίκη για την απαγωγή των κοριτσιών, φερόμενοι αντάρτες της Μπόκο Χαράμ απήγαγαν ακόμα 11 κορίτσια από δύο χωριά την Τρίτη.

Εν τω μεταξύ, τραγικά είναι τα νέα από την επιδρομή της Μπόκο Χαράμ στην πόλη Γκαμπόρου Νγκάλα κοντά στα σύνορα με το Καμερούν, όπου,σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι ισλαμιστές έσφαξαν περίπου 300 ανθρώπους το βράδυ της Δευτέρας.

Οι απαγωγές έχουν λάβει χώρα στη ταραχώδη βορειοανατολική Νιγηρία, προπύργιο της Μπόκο Χαράμ, όπου τρεις Πολιτείες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την άνοιξη του 2013.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: