Αλλος ένας νεκρός από πυρά αστυνομικού στο Σεντ Λούις

Κοινοποίηση:
saint-louis

Δύο αστυνομικοί της κομητείας του Σεντ Λούις πυροβόλησαν και σκότωσαν απόψε έναν άνδρα, ο οποίος λήστεψε ένα κατάστημα στην περιοχή…αυτή, κρατώντας ένα μαχαίρι. Το νέο αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε λίγα χιλιόμετρα από το προάστειο Φέργκιουσον του Μιζούρι, όπου συνεχίζονται οι ταραχώδεις διαμαρτυρίες, μετά το θάνατο του 18χρονου από τα πυρά ενός άλλου αστυνομικού.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι αστυνομικές αρχές του Σεντ Λούις κλήθηκαν γύρω στη μία το μεσημέρι, τοπική ώρα, σε μια περιοχή, όπου ο άνδρας είχε μπει σε ένα κατάστημα και είχε πάρει δύο αναψυκτικά, χωρίς να τα πληρώσει.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Σαμ Ντόσον, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι ο ύποπτος βγήκε από το κατάστημα, αγνοώντας τον ιδιοκτήτη που του ζητούσε να πληρώσει για τα αναψυκτικά και άρχισε να περιφέρεται στην περιοχή. Οταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και τον πλησίασαν, ο ύποπτος τους απείλησε με ένα μαχαίρι που κρατούσε, φωνάζοντας: «Πυροβολήστε με τώρα, σκοτώστε με».

Οι αστυνομικοί κάλεσαν τον άνδρα να παραδοθεί, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε και πλησίασε απειλητικά το περιπολικό, κρατώντας το μαχαίρι. Τότε οι δύο αστυνομικοί άνοιξαν τατυτόχρονα πυρ εναντίον του, προκαλώντας το θάνατό του.

«Οι αστυνομικοί τον προειδοποίησαν αρκετές φορές. Οι αστυνομικοί φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους και έκαναν χρήση των όπλων τους. Ο ύποπτος πέθανε», έγραψε αργότερα o Ντόσον στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ορισμένοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν γύρω από τον τόπο του εγκλήματος όπου οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει την πρόσβαση, τοποθετώντας κίτρινη κορδέλα μπροστά από το παντοπωλείο στο Σεντ Λούις, ενώ επαναλάμβαναν το σύνθημα των διαδηλωτών στο Φέργκιουσον: «Τα χέρια ψηλά, μην πυροβολείτε!»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: