Αλλαγές στην Εισφορά Αλληλεγγύης!! Ποιοι “τυχεροί” αποφεύγουν την παρακράτηση!

Κοινοποίηση:
3

Διευκρινιστική εγκύκλιο για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και για το ποιοι γλιτώνουν την παρακράτηση εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Εκτός παρακράτησης βρίσκονται τα επιδόματα, και οι πρόσθετες αμοιβές ή παροχές που καταβάλλονται τακτικά ή έκτακτα, οι επιχορηγήσεις, καθώς και οι αμοιβές για υπερωριακή εργασία.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι η εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ των φυσικών προσώπων. Για την επιβολή της εισφοράς λαμβάνεται υπόψη το σύνολο του εισοδήματος, όπως αυτό προκύπτει από την άθροιση των εισοδημάτων από μισθωτή εργασία και συντάξεις, από επιχειρηματική δραστηριότητα, από κεφάλαιο, από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό.

Στο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες που αποκτούν οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό, οι συνταξιούχοι από φορείς κύριας ασφάλισης, οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες με σχέση μίσθωσης εργασίας πάνω από ένα έτος στον ίδιο εργοδότη ή με σχέση μίσθωσης εργασίας αορίστου χρόνου, οι αξιωματικοί και το κατώτερο πλήρωμα του εμπορικού ναυτικού που παρέχουν υπηρεσίες σε εμπορικά πλοία και με εξαίρεση τα εισοδήματα των προσώπων που είναι ολικώς τυφλοί και των προσώπων που παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες σε ποσοστό από 80% και άνω.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: