Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Bροχές σε όλη τη χώρα

Κοινοποίηση:
broxi

Βροχοπτώσεις θα σημειωθούν την Κυριακή σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη και τη Μακεδονία προβλέπονται κατά διαστήματα βροχοπτώσεις, που κατά τόπους στη Χαλκιδική και σε άλλες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας θα είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 με 26 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Ελλάδα προβλέπονται σποραδικές βροχές. Τις απογευματινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι. Στην Πελοπόννησο αναμένεται άστατος καιρός με βροχές, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τα θερμόμετρα θα δείξουν μέχρι και 30 βαθμούς. Στα Κύθηρα θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Στην Κρήτη θα σημειωθούν λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα είναι μέτριας έντασης και η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 29 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, τη Σάμο και την Ικαρία προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές. Η ένταση των ανέμων θα κυμανθεί στα 3 με 5 μποφόρ. Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται βροχές και καταιγίδες, που μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 26 με 28 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται φθινοπωρινός καιρός με αυξημένες νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: