Αλλάζει ο καιρός από σήμερα Παρασκευή 07/11/2014…έρχονται βροχές και καταιγίδες!

Κοινοποίηση:
kairos-vrohi

Αλλαγή του καιρού από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες… κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά και επικράτηση ισχυρών νοτιοανατολικών ανέμων στα πελάγη περιμένουμε την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014. Εξαίρεση θα παρουσιάσουν οι περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Δωδεκανήσων και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου όπου θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες. Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 16 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (έως τους 18 βαθμούς στην Ήπειρο), 17 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (έως τους 23 βαθμούς στη Βόρεια Κρήτη), 13 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο μέτριοι 4-5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με βροχές μετά το απόγευμα και αργότερα καταιγίδες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις βραδινές ώρες σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες, με βροχές μετά το απόγευμα και τη νύχτα τοπικές καταιγίδες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με ενίσχυση τις βραδινές ώρες σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: