Ακόμη «τρέμει» ο Έλληνας φωτογράφος της ομάδας Σουόνσι, που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης

Κοινοποίηση:
dimitris-legakis

Ο Έλληνας ομογενής Δημήτρης Λεγάκης ζει και εργάζεται για 17 χρόνια στην Ουαλία.

Είναι ιδιαίτερα γνωστός στους οπαδούς και τα μέλη της ομάδας της Premier League Swansea καθώς είναι ο επίσημος φωτογράφος της ομάδας της.
Τον περασμένο Δεκέμβρη είχε ακολουθήσει την ομάδα στον εκτός έδρας αγώνα με τη Middlesbrough. Το βράδυ πριν τον αγώνα είδε στο κέντρο της πόλης κάποιον να σπάει ένα παράθυρο αυτοκινήτου, και αμέσως κάλεσε την αστυνομία. Ακούγοντας όμως ο ταραξίας την ελληνική προφορά του κ. Λεγάκη του επιτέθηκε βίαια αποκαλώντας τον «βρωμιάρη ξένο».

Ο Έλληνας φωτογράφος κατάφερε να φωτογραφήσει το πρόσωπο του άντρα που του επιτέθηκε, προτού καταλήξει στο έδαφος με κατάγματα, μώλωπες και εκδορές. Κατά τη διάρκεια της 5λεπτης κλήσης στην αστυνομία ακούγονται οι κραυγές του για βοήθεια, οι οποίες δυστυχώς δεν τον προστάτεψαν από τους τραυματισμούς.

Μάλιστα κατά της διάρκεια της επίθεσης καταστράφηκε και η φωτογραφική μηχανή του, το οποίο σε συνδιασμό με τα κατάγματα προκάλεσε στον άτυχο Έλληνα οικονομικές απώλειες της τάξης των 10.000 λιρών.
Σήμερα, 1 χρόνο σχεδόν μετά την επίθεση, ο κ. Λεγάκης δηλώνει ότι το περιστατικό άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους, ειδικά μετά την αύξηση των επιθέσεων μίσους λόγω του Brexit. Οι ανησυχίες του δε δεν περιορίζονται στον εαυτό του αλλά και στους κοντινούς του ανθρώπους, καθώς όπως δηλώνει χαρακτηριστικά:«Έχουν ένα ξένο επώνυμο το οποίο δυστυχώς εδώ μπορεί να τους δημιουργήσει προβλήματα.»

πηγή: BBC

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: