Έως την Παρασκευή το πόρισμα για τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας

Κοινοποίηση:
eee

Ο εισαγγελέας έχει αντλήσει όλα τα ηλεκτρονικά στοιχεία για αξιολόγηση και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται το πόρισμα για τα αίτια της τραγωδίας. Όπως δήλωσε από το σημείο του συμβάντος ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Πετράκης, συστάθηκε επιτροπή που μέχρι την Παρασκευή θα καταθέσει το πρώτο πόρισμα για τα αίτια του δυστυχήματος. «Είναι από τα χειρότερα (δυστυχήματα) που έχουμε δει», τόνισε.

Σύμφωνα με ανεπίσημες και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το υπουργείο και τον ΟΣΕ, οι πρώτες ενδείξεις μιλούν για υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο συρμός. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο 46χρονος μηχανοδηγός, αν και άνηκε στη νέα γενιά του οργανισμού που προσλήφθηκε το 2004, διέθετε αρκετή εμπειρία.

Οι εικόνες υπό το φως της ημέρας είναι συγκλονιστικές… Όπως βλέπετε, στα εναέρια πλάνα από το σημείο της τραγωδίας, το τραίνο βρίσκεται εξ’ ολοκλήρου έξω από τις ράγες, ενώ τα πρώτα βαγόνια είναι σχεδόν διαλυμένα.

Στο μεταξύ έχουν κινητοποιηθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και αναζητούν τα αίτια του εκτροχιασμού της αμαξοστοιχίας. Προς το παρόν εμπειρογνώμονες βρίσκονται στο σημείο, ενώ εξετάζονται και μάρτυρες -επιβάτες του μοιραίου τρένου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: