Aναμένεται και δεύτερο πούλμαν
Σήμερα το μεσημέρι έφτασαν τελικά στην 4η Κατασκήνωση του Άγιου Ανδρέα από το λιμάνι του Πειραιά οι πρώτες οικογένειες προσφύγων και λαθρομεταναστών, οι οποίες αναμένονταν στην περιοχή εχθές αλλά τελικά η μεταφορά τους αναβλήθηκε για ένα εικοσιτετράωρο.Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να φτάσει στην κατασκήνωση και δεύτερο πούλμαν με οικογένειες προσφύγων.
Όπως έχει γίνει γνωστό, το φαγητό των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση το έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις επί 24ωρου βάσεως και περιλαμβάνει πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.
Η διανομή του φαγητού ξεκινάει από σήμερα καθώς το βραδινό θα σερβιριστεί στις 8 το βράδυ. Το μενού περιλαμβάνει διάφορα είδη φαγητών προσαρμοσμένα στην κουλτούρα των προσφύγων, τα οποία παρασκευάζονται και ελέγχονται από την Πολεμική Αεροπορία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι πρόσφυγες δεν είχαν καταλάβει ότι θα εγκατασταθούν προσωρινά στον Μαραθώνα. Έτσι, μόλις κατέβηκαν από το πούλμαν ρωτούσαν πότε θα αναχωρήσουν ξανά για τη Λάρισα, προκειμένου να συνεχίσουν έπειτα το ταξίδι τους για την Ειδομένη.
Αχ ναι μωρέ οι καημένοι οι λιποτάκτες θέλουν 3 γεύματα την ημέρα,γιατί δεν μπορούν αλλιώς!Θα τους πέσει ο κώλος αν δεν φάνε σαν βασιλιάδες.Ρε δεν γαμιέστε λέω εγώ όλοι σας?Και ο στρατός και οι πρόσφυγες και τα κέτερινγκ που τους ταϊζουν και όλοι.Άντε γαμηθείτε,ο έλληνας πεινάει ρε μουνόπανα,να πάτε να τον βοηθήσετε ρε μούλοι!Είστε υποχρεωμένοι,γιατί αυτός σας πληρώνει,μαλακισμένα!