Έτοιμοι να οργώσουν το Αιγαίο οι Τουρκαλάδες – Ξεκινούν ασκήσεις με πυρά ανοιχτά της Αγίας Νάπας

Κοινοποίηση:
barbaros

Πρωτοφανής έξαρση των τουρκικών προκλήσεων καταγράφεται αυτές τις μέρες, με κορύφωση παράτυπη τουρκική navtex για ναυτική άσκηση με χρήση πυρών, νότια της Κύπρου και σε απόσταση μόλις 15 χιλιόμεντρα περίπου (14 ναυτικά μίλια) από τις ακτές της Αγίας Νάπας παράλληλα με τον άξονα των ακτών Αγία Νάπα – Ξυλοφάγου – Κάβο Γκρέκο. Πρόκειται για περιοχή μήκους 40 χλμ και πλάτους 20 χλμ.

Σύμφωνα με την παράτυπη τουρκική «δέσμευση» η άσκηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 25 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 9.00 το βράδυ.

Το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει εκδώσει ανακοίνωση προς ναυτιλωμένους, με την οποία ενημερώνει για το παράνομο των τουρκικών ενεργειών στην περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Καλούνται τα πλοία που πλέουν στην περιοχή να επικοινωνούν με τις νόμιμες αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, με παράτυπη navtex, η Τουρκία τροποποίησε προσωρινά την ρώτα των δύο σεισμογραφικών που επιχειρούν παράνομα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, των Barbaros και Apollo Moon.

Συγκεκριμένα, από σήμερα μέχρι και το τέλος της βδομάδας «δεσμεύτηκε ζώνη από τα δυτικά της Πάφου μέχρι και τις ακτές της Μερσίνας.

Ας ελπίσουμε να κάνουν την δουλειά τους και να φύγουν… Αλλιώς θα έχουμε κυνήγι μέχρι τον Βόσπορο! Το ξέρουν καλά αυτό τα Μεμέτια!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: