Άσαντ: Τα χειρότερα είναι πίσω μας

Κοινοποίηση:
690_1f0f25f7-5fc1-404a-a2bb-153134944cc6

Ότι τα χειρότερα του πολέμου είναι «πίσω» υποστήριξε ο Μπασάρ αλ Άσαντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο της Ινδίας.

Τους τελευταίους μήνες οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος υποστηριζόμενες από ρωσικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους, έχουν καταφέρει να επανακτήσουν διάφορες περιοχές από τους αντάρτες, μεταξύ των οποίων και το Χαλέπι, μετά από χρόνια μαχών.

«Τα πράγματα προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση, που είναι μία καλύτερη κατεύθυνση, επειδή κερδίζουμε τους τρομοκράτες», είπε και απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις ΗΠΑ, τόνισε:

«Εκτός κι αν η Δύση και οι άλλες χώρες και οι σύμμαχοί τους, οι «μαριονέτες» υποστηρίζουν τους τρομοκράτες με έναν.. πολύ μαζικό τρόπο, είμαι σίγουρος ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας».

Η συνέντευξη που δόθηκε στη Δαμασκό, για το τηλεοπτικό δίκτυο WION, δόθηκε στη δημοσιότητα από την προεδρία της Συρίας.

O Μπασάρ αλ Άσαντ αρνήθηκε κάθε ευθύνη για την επίθεση με χημικά στο Χαν Σεϊχούν στην επαρχία του Ιντλίμπ, που σημειώθηκε τον Απρίλιο και στοίχισε την ζωή σε 88 ανθρώπους μεταξύ αυτών 31 παιδιά, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία θα συνεχιστούν στην Αστάνα στις 12- 13 Ιουνίου. Ο Άσαντ, πάντως, είπε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πρόταση που θα μπορούσε «να παράγει κάτι», παρά το ότι «οι συνομιλίες έχουν αποφέρει επί μέρους αποτελέσματα αναφορικά με περιοχές στις οποίες οι ένταση έχει προσφάτως αποκλιμακωθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: