Άριστος Σωκράτους: Αυτός είναι ο Κύπριος πιλότος του μοιραίου ρωσικού αεροσκάφους-Πρώην εργαζόμενος της «Helios» και λάτρης της ταχύτητας (φωτο)(upd)

Κοινοποίηση:
KYPRIOS

Ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο, επιβεβαίωσε το όνομα του κύπριου πιλότου, μιλώντας στο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ

Ο Κύπριος Άριστος Σωκράτους, είναι τελικά ο πιλότος του αεροσκάφους που συνετρίβη τα ξημερώματα στη ρωσική πόλη Ροστόφ.

Ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο, επιβεβαίωσε το όνομα του κύπριου πιλότου, μιλώντας στο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ. Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρέσβη, ο Άριστος Σωκράτους καταγόταν από τη Λεμεσό και ήταν 38 χρονών.

Όπως επισημαίνεται, στο emirates Greek forum: «Τα μαθήματα Ελληνομάθειας ακυρώνουν την προγραμματισμένη σχολική εορτή της 25ης Μαρτίου σήμερα στο Ντουμπάι, ως φόρο τιμής στον άδικο και τραγικό χαμό του Έλληνα πιλότου μαζί με 62 επιβάτες στην πτήση FlyDubai προς Ρωσία»

Ο Άριστος Σωκράτους είχε τελειώσει την ακαδημία πιλότων της Οξφόρδης και δούλευε για την FlyDubai, ενώ κατοικούσε στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κύπριος πιλότος εργαζόταν προηγουμένως στην Helios.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι ο Σωκράτους ήταν ο πιλότος του Boeing 737-800 που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι προς το Ροστόφ της νότιας Ρωσίας και συνετρίβη, περίπου στις 02:30 ώρα Κύπρου, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don. Ήταν μέλος του 8μελούς πληρώματος του αεροπλάνου.

Το ρωσικό Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών έχει δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τα ονόματα των επιβαινόντων και του πληρώματος.

Το προφίλ του

Πρώην μοτοσικλετιστής ήταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που συνετρίβη στο αεροδρόμιο της Ρωσίας.

Αγαπημένο του χόμπι ήταν ανέκαθεν η μηχανή, για αυτό όταν δεν πετούσε, ταξίδευε μέχρι την περιοχή του Πολυκάστρου για να πάρει μέρος σε αγώνες.

Ο Αριστος Σωκράτους καταγόταν από τη Λεμεσό ενώ το τελευταίο διάστημα ζούσε μόνιμα στο Ντουμπάι όπου εργαζόταν στην αεροπορική εταιρεία FlyDubay.

Αγαπούσε πολύ την …ταχύτητα για αυτό δεν έχανε ποτέ την ευκαιρία να συμμετέχει σε αγώνες μοτοσικλέτας.

Στο παρελθόν όταν κατάφερνε να παίρνει ολιγοήμερες άδειες από τη δουλειά του, ερχόταν από την Κύπρο στο Κιλκίς μαζί με φανατικούς φίλους της μοτοσικλέτας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα Dragstrer Πολυκάστρου.Τελευταία φορά που συμμετείχε σε αγώνες μοτοσικλέτας ήταν το 2013.

Παρόλο που οι αγώνες αυτοί πραγματοποιούνται έξι φορές το χρόνο, ο άτυχος πιλότος λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων συμμετείχε μετα δυσκολίας μία έως δυο φορές το χρόνο.

Οι κακές συνθήκες και η συντριβή

Στις κακές καιρικές συνθήκες αποδίδεται μέχρι στιγμή η συντριβή του αεροσκάφους της εταιρίας χαμηλού κόστους FlyDubai. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ρωσική Πρωτεύουσα ο Πιλότος προσπάθησε δύο φορές να προσγειώσει το αεροσκάφος Boeing 737 με την δεύτερη να είναι μοιραία. Η συντριβή έγινε 250 μέτρα μακριά από τον αεροδιάδρομο ενώ έπνεαν άνεμοι 100 χμ/ω.

Η αεροπορική εταιρεία FlyDubai είναι ιδιοκτησία του Εμιράτου και μοιράζεται τον ίδιο πρόεδρο με την Emirates. Είχε πολύ καλό επίπεδο ασφαλείας και νεαρό στόλο σύγχρονων Β737. Έχει βάση μαζί με την Emirates το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουπάι.

Ο άτυχος πιλότος σύμφωνα με αναφορές μετά την αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια προσγείωσης έκανε κύκλους για δύο ώρες πριν προσπαθήσει ξάνα.

Φωτό Facebook

Φωτό Facebook

Φωτό Facebook

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: