Άνοιξε εν μέσω μεγάλου φόρου αίματος η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

Κοινοποίηση:
netaniahoumes

Σε… «πανηγυρικό» κλίμα εγκαινιάστηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, την ώρα που στη Λωρίδα της Γάζας οι διαδηλώσεις έχουν μετατραπεί σε ένα ανελέητο μακελειό με τουλάχιστον 49 νεκρούς.

Η τελετή ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα, με τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Ισραήλ, Ντέιβιντ Φρίντμαν, να καλωσορίζει εν μέσω χειροκροτημάτων τους προσκεκλημένους.

«Οι ΗΠΑ τελικά έκαναν το επόμενο βήμα, ένα μεγάλο βήμα το οποίο ψηφίστηκε, αλλά και αμφισβητήθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα ανοίγουμε την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. Ξανά οι ΗΠΑ ανοίγουν το δρόμο ως το πρώτο έθνος που μετέφερε την πρεσβεία του», σημείωσε ο πρέσβης.

Τραμπ: Τείνουμε χείρα φιλίας στο Ισραήλ, την Παλαιστίνη και τους γείτονες

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που δεν μετέβη τελικά στην Ιερουσαλήμ, έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, το οποίο προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής.

«Οι ΗΠΑ θα είναι πάντα ένας σημαντικός φίλος και σύμμαχος του Ισραήλ για την ελευθερία και την ειρήνη. Ευχόμαστε στον καλή τύχη στον πρέσβη Φρίντμαν για την ανάληψη των καθηκόντων του σε αυτήν την όμορφη πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ και τείνουμε χείρα φιλίας προς του Ισραήλ, τους Παλαιστίνιους και σε όλους τους γείτονες. Να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή. Οι ΗΠΑ παραμένουν απόλυτα δεσμευμένες στο να διευκολύνουν την επίτευξη μιας σταθερής ειρηνευτικής συμφωνίας. Είθε ο Θεός να ευλογήσει αυτήν την πρεσβεία. Είθε ο Θεός να φυλά όσους εργάζονται εκεί και τις ΗΠΑ»

O Ντόναλντ Τραμπ έπειτα από το βιντεοσκοπημένο μήνυμά του σε μήνυμά του στο Twitter έγραψε: «Μεγάλη μέρα για το Ισραήλ. Συγχαρητήρια!»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: