Άνοιξαν οι “πόρτες” του ΕΣΠΑ! “Βροχή” τα εκατομμύρια!!

Κοινοποίηση:
es

Πάρτε όμως και μια ομπρέλα καλού κακού!!

Χαράς ευαγγέλια για όσους περιμένουν τον «Άγιο Βασίλη» του ΕΣΠΑ για να πάρουν χρήματα και να ξεκινήσουν με τολμηρά βήματα την επιχείρηση τους.

Εντός των επόμενων ημερών ξεκινά η επαναχρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας από το ΕΣΠΑ. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Κώστας Αγοραστός, μέχρι τις 22 του μηνός θα δοθούν στη χώρα μας 800 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είχε εκείνη καταβάλλει ως εθνική συμμετοχή στην υλοποίηση έργων.

Πρόκειται είπε για θετική εξέλιξη, στην οποία συμβολή είχε και η ΕΝΠΕ , με τις συναντήσεις και ενημερώσεις του προέδρου της ΕΕ κ. Γιουγκέρ και της αρμόδιας επιτρόπου κυρίας Κρέτσου. Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, τους επόμενους μήνες θα δοθούν στην Ελλάδα μέσω του ΕΣΠΑ άλλα 900 εκατομμύρια ευρώ.

Απ΄αυτά τα 500 εκατομμύρια είναι προκαταβολή του νέου ΕΣΠΑ και τα 400 εκατομμύρια η εξοικονόμηση από την κάλυψη από την ΕΕ της εθνικής μας συμμετοχής (5%) στα έργα και τις δράσεις του ΕΣΠΑ που απομένει να υλοποιηθούν. Αυτά, τόνισε ο κ. Αγοραστός, μπορούν να δώσουν ανάσα στα έργα και κάλεσε συναρμόδιους υπουργούς και εμπλεκόμενες υπηρεσίες να τα “τρέξουν γρήγορα”.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: