Άγριο ξεβράκωμα του Βενιζέλου από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις Κάννες…

Κοινοποίηση:
tsipras-matbienko

Βρώμικος ο ρόλος του τότε υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ισχυρίζονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και βγάζουν στη δημοσιότητα τις αντιφατικές δηλώσεις του εκείνο το 24ωρο, αναδεικνύοντας σε όλο της το μεγαλείο, εκείνη την …ασυναγώνιστη κωλοτούμπα!

Συγκεκριμένα στις 31 Οκτωβρίου του 2011, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, έλεγε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας:

«Φίλες και φίλοι, η χώρα ζει ένα δράμα και από το δράμα αυτό πρέπει να λυτρωθεί. Πιστεύω πως η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, η προσφυγή στην άμεση βούληση του ελληνικού λαού, είναι η λύτρωση από το δράμα που βιώνει η χώρα και εμείς μαζί με τη χώρα..». 

Και συνέχισε λέγοντας: «Τώρα ο ίδιος ο πολίτης μετά την στήριξη που θα προσφέρει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη κυβέρνηση, θα κληθεί να απαντήσει με μια λογική συνοχή και συνέπεια, με αρχή, μέση και τέλος: Είμαστε υπέρ της Ευρώπης; Είμαστε υπέρ της Ευρωζώνης; Είμαστε υπέρ του ευρώ; Θεωρούμε ότι το ισοζύγιο είναι θετικό; Θεωρούμε ότι πρέπει να μείνουμε σ’ αυτή την ομάδα των ανεπτυγμένων κρατών και δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα της δραχμής, ή στην Ελλάδα του ’60 ή του ’50; Θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε συνεπείς και υπεύθυνοι; Θεωρούμε ότι είναι καλό να χρωστάς στις τράπεζες διεθνώς 100 δισ. λιγότερα και όχι 100 δισ. περισσότερα; Είναι καλό το χρέος σου να τείνει προς το 120% και όχι προς το 240%;»

 

Και ολοκλήρωσε την ομιλία του με το εξής: «Πιστεύω, λοιπόν, φίλες και φίλοι, ότι η πρωτοβουλία που πήρε ο Πρωθυπουργός, αυτό που ανακοίνωσε και για την διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και για την οργάνωση της διαπραγμάτευσης, για την ολοκλήρωση του σχήματος, του νέου προγράμματος και του νέου τρόπου συμμετοχής των ιδιωτών και για το δημοψήφισμαπου θα έρθει να τα επικυρώσει ή να τα ανατρέψει όλα αυτά -αλλά ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του- είναι μια διαδικασία δημοκρατικά και εθνικά εκτονωτική και λυτρωτική».

Μετά από την παράθεση αυτών των στοιχείων οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν « Ναι,  αυτό είπε: λυτρωτική λύση το δημοψήφισμα, δημοκρατικά και εθνικά εκτονωτική λύση. Και δεν το είπε μόνον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και δημόσια, στον ΑΝΤ1. Άρα δεν ήταν μόνος του ο Παπανδρέου. Συμφωνούσε και υπερθεμάτιζε και ο αντιπρόεδρος του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πότε άλλαξε θέση; Όταν, όπως λέει το ρεπορτάζ των FT, συναντήθηκε με τον Μπαρόζο, μυστικά χωρίς να ενημερώσει τον πρωθυπουργό του, και συμφώνησε να «σκοτώσει» το δημοψήφισμα, πρωθυπουργός στη θέση του Παπανδρέου να γίνει ο Παπαδήμος, να μπει στην κυβέρνηση και η Ν.Δ., να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο και να γίνουν εκλογές σε έξι μήνες. Ο Μπαρόζο στη συνάντηση αυτή ενημέρωσε τον Βενιζέλο ότι προηγουμένως είχε μιλήσει και συμφωνήσει με τον Σαμαρά σ’ αυτόν τον «πολιτικό οδικό χάρτη».

Ύστερα απ’ αυτά που ανακαλεί στη μνήμη μας ο ΣΥΡΙΖΑ, δε μένει παρά να αναζητήσουμε την πιο μεγάλη κωλοτούμπα απ’ αυτήν, παγκοσμίως και διαχρονικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: