ΩΡΑ 22:27! ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΚΥΡΙΑΚΟ; Μητσοτάκης σε Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά: Αυτή η απόφαση…

Κοινοποίηση:
mitsotakis-zaxarea-top

Παρέμβαση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Η απόφαση αυτή -και μάλιστα 85 χρόνια από την ανακήρυξή της ως μουσείου- προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της” τόνισε σε δήλωση του ο κΜητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Πρόκειται για επιλογή που προσβάλλει επίσης όλους όσοι αναγνωρίζουν το μνημείο ως κτήμα του παγκόσμιου πολιτισμού. Και, βεβαίως, επηρεάζει όχι μόνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα. Αλλά και τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Unesco και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά” καταλήγοντας πως: “Είναι θλιβερό ότι η τουρκική ηγεσία, που εργάστηκε το 2005 για τη Συμμαχία των Πολιτισμών, επιλέγει σήμερα να κινηθεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Πού είσαι ρε παυλοπουλε να τούς κοπανήσεις ένα διεθνές δίκαιο να χεστουν στα βρακιά τους.

  2. Ο Κούλης ο γουρλομάτης ο νέος Νικηταράς ο Τουρκοφάγος.Ο Ερντογάν ζήτησε άσυλο στη Μέρκελ.
    Γιάννης Λάκων

  3. παλι καποια στιγμη θα του ξαναδωσεις το χερι σου να τον χαιρετισεις σε μια μελλοντικη συναντηση γενικα ολοι πρεπει να ντρεπομαστε ο καθενας οσο του αναλογει ολα σαπια πια

  4. ΚΑΙ ΟΙ 301 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ….ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ. ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ…ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΩ….

  5. μην αγχωνεσαι ρε μητσοτακη!! σιγα το θεμα!! προεχει ο καλογριτσας…κανε κανα δυο διαβημαα στα διεθνη φορα αυριο και εισαι ενταξει..το ξερεις πια το κολπο

Comments are closed.