Ψευδοκράτος: Πάνω από το όνομα του Ερντογάν έγραψαν την λέξη «Diablo» – Δύο συλλήψεις

Κοινοποίηση:
erdogan_diablo

Τρία μέλη της «Αριστερής κίνησης», μεταξύ των οποίων ο ιδρυτής και γραμματέας Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν, συνελήφθησαν και κρατούνται στη λεγόμενη «αστυνομική διεύθυνση» Αμμοχώστου για τις παραποιήσεις των αφισών υπέρ του Τούρκου Προέδρου στο ψευδοκράτος.

Η «Αριστερή κίνηση» σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της στο Facebook έγραψε ότι σήμερα από το πρωί δύο μέλη της συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στην «αστυνομική διεύθυνση» Αμμοχώστου λόγω της αναγραφής της λέξης Diablo (Διάβολος) πάνω στο επίθετο του Τούρκου Προέδρου στο σύνθημα “Love/αγάπη Erdoğan” στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Υπενθυμίζουμε ότι το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision έχει τον τίτλο Diablo, προκαλώντας την αντίδραση της Εκκλησίας.

Λίγη ώρα μετά, ο Κορκμαζχάν στην δική του σελίδα στο Facebook ανήρτησε ότι έλαβε τηλεφώνημα και ο ίδιος από την «αστυνομική διεύθυνση» Λευκωσίας να πάει για να δώσει κατάθεση σχετική με την εκστρατεία της «Αριστερής κίνησης» για απάντηση στο «κίνημα» “Love Erdoğan” καθώς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ανέβασε την φωτογραφία του Τούρκου Προέδρου αναγράφοντας από πάνω “We don’t love you” που είναι και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αβρούπα» σήμερα.

Οι δύο συλλήψεις μελών της «Αριστερής κίνησης» στην Αμμόχωστο έγιναν με βάση καταγγελία του προέδρου της νεολαίας ΑΚΡ (κυβερνών κόμμα Τουρκίας) στην κατεχόμενη πόλη της Κύπρου για την παραποίηση της αφίσας “Love/αγάπη Erdoğan”.

Ο Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν έγραψε στην ανάρτησή του ότι είναι ξεκάθαρο πως στόχος είναι «να αφαιρέσουν την ελευθερία έκφρασης και σκέψης και να μας εκφοβίσουν. Οι πιέσεις δεν μπορούν να μας τρομάξουν. Είναι σημαντική η αλληλεγγύη όλων των δημοκρατικών δυνάμεων».

Η δικηγόρος Μινέ Ατλί που υπερασπίζεται τα μέλη της «Αριστερής κίνησης» ανέφερε ότι οι κατηγορίες που αυτοί αντιμετωπίζουν δεν είναι ακόμα γνωστές.

Η «Αριστερή κίνηση» κοινοποίησε χθες βράδυ από την σελίδα της στο Facebook τις δύο αφίσες – συνθήματα “Love Erdoğan” που παραποιήθηκαν χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία. Και στις δύο πάνω στο επίθετο του Τούρκου Προέδρου γράφτηκε ένα τεράστιο Χ και μεταξύ της λέξης αγάπη και του επιθέτου μπήκε η λέξη “not”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: