«Χώρισαν» οι δρόμοι Μίλαν και Μαλντίνι

Κοινοποίηση:
Πάολο Μαλντίνι

Η Μίλαν… χώρισε τους δρόμους της με τον τεχνικό διευθυντή και πρώην σπουδαίο παίκτη Πάολο Μαλντίνι, όπως ανακοίνωσε σήμερα (6/6) η ομάδα της Serie A.

Ο Μαλντίνι, 54 ετών, επέστρεψε στον σύλλογο εννέα χρόνια μετά την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο και προήχθη στη θέση του τεχνικού διευθυντή των «Ροσονέρι» το 2019, λιγότερο από ένα χρόνο αφότου έγινε διευθυντής αθλητικής στρατηγικής και ανάπτυξης.

«Η Μίλαν ανακοινώνει ότι ο Πάολο Μαλντίνι ολοκληρώνει τον ρόλο του στον σύλλογο», ανέφερε η ανακοίνωση της ομάδας.

«Τον ευχαριστούμε για τα χρόνια που υπηρέτησε στον ρόλο, συνεισφέροντας στην επιστροφή στο Champions League και στην κατάκτηση του σκουντέτο το 2021/22».

Ο πρώην Ιταλός αμυντικός πέρασε την 25χρονη αγωνιστική του καριέρα με τη Μίλαν και ήταν αρχηγός στην πιο επιτυχημένη εποχή της, κατακτώντας πέντε Champions League, επτά τίτλους Serie A, τέσσερα Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, πριν κρεμάσει τα παπούτσια του στα 41 του.

Η θητεία του Μαλντίνι ως τεχνικός διευθυντής είδε τη Μίλαν να κατακτά τον τίτλο της Serie A 2021-22, τον πρώτο της σε πάνω από μια δεκαετία.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η έξοδος του Μαλντίνι φέρεται να συγκλόνισε τους παίκτες της Μίλαν.

«Τα καθημερινά του καθήκοντα θα εκτελούνται από μια ομάδα που θα εργάζεται σε στενή συνεργασία με τον πρώτο μάνατζερ της ομάδας, αναφέροντας τελικά στον διευθύνοντα σύμβουλο», πρόσθεσε η δήλωση της Μίλαν.

Η Μίλαν τερμάτισε τέταρτη στην κατάταξη του πρωταθλήματος της περασμένης σεζόν και έφτασε στα ημιτελικά του Champions League, όπου έχασε με 3-0 συνολικά από την Ίντερ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: