“Χτύπημα” από τον Δημήτρη Γάκη: «Πάνω από 16 μήνες η φυσική ανοσία – Μη ωφέλιμο και εν δυνάμει επικίνδυνο το εμβόλιο σε όσους έχουν νοσήσει»

Κοινοποίηση:
γακησ

Ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την φυσική ανοσία και για το εάν αυτή είναι ισχυρότερη από αυτή που προσφέρει το εμβόλιο κατά του Covid-19.

O Δ.Γάκης υποστήριξε ότι η φυσική ανοσία διαρκεί για «16 μήνες κατά μέσο όρο από τη στιγμή που τα αντισώματα φτάσουν στο ανώτερο επίπεδο, δηλαδή είναι πάνω από 16 μήνες». Παράλληλα τόνισε ότι ο εμβολιασμός δεν προσφέρει κάτι σε όσους έχουν νοσήσει, ενώ παράλληλα είναι πιθανό να υπάρξουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις.
«Δεν είναι ωφέλιμο να κάνει κάποιος άνθρωπος που έχει νοσήσει στο 6μηνο το εμβόλιο και ενδεχομένως να υπάρχουν και αντιδράσεις οι οποίες μπορεί να θέσουν κάποια άτομα σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δ.Γάκης εξήγησε στη συνέχεια ότι όταν κάποιος που έχει νοσήσει έρθει σε επαφή με τον ιό τότε γίνεται μέσα του μια «έκρηξη» αντισωμάτων, τα οποία ουσιαστικά τον προστατεύουν. «Ένας άνθρωπος που έχει φυσική ανοσία με κάθε επαφή που θα έχει με κάποιον που θα έχει ιό θα κάνει μια αναμνηστική δόση πιο δυνατή από αυτή του εμβολίου», είπε ο γιατρός.

Στη συνέχεια άφησε αιχμές για όσους υποστηρίζουν την ανάγκη της τρίτης δόσης για τον γενικό πληθυσμό, αλλά και για όσους ισχυρίζονται ότι το εμβόλιο προσφέρει ισχυρότερη ανοσία από την φυσική.

«Αυτά τα πράγματα είναι τραγικά να λέγονται από επιστήμονες και ακόμα τραγικότερα να λέγονται από “επιστημονικίζοντες” πολιτικούς, οι οποίοι δεν έχουν μάθει να ρωτάνε ανθρώπους που έχουν γνώση», τόνισε ο Δ.Γάκης.

Ο γιατρός βεβαία υποστήριξε ότι το εμβόλιο κατά του Covid-19 είναι ωφέλιμο για όσους είναι άνω των 70-75 ετών. «Το 80% των θανάτων είναι άνω των 70-75 ετών και είναι άτομα με πολλαπλά προβλήματα. Εκεί το εμβόλιο έχει ένδειξη γιατί δεν έχουμε κάτι άλλο να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους. Μπορεί να μην είναι το τέλειο εμβόλιο, εγώ θα ήμουν ευτυχέστερος όλων εάν είχαμε το τέλειο εμβόλιο, αλλά εγώ δεν θα το χρειαζόμουν γιατί νόσησα και η ανοσία είναι μεγαλύτερη γι’ αυτούς που έχουν νοσήσει», είπε.

Στη συνέχεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης αναφέρθηκε στην κίτρινη κάρτα, τονίζοντας ότι κανονικά αυτές συμπληρώνονται από τον γιατρό σε συνεννόηση με τον ασθενή, παρόλα αυτά αυτό που παρατηρείται παγκοσμίως είναι ότι οι περισσότερες κίτρινες κάρτες έχουν συμπληρωθεί από μη γιατρούς. Μάλιστα τόνισε ότι η κατάσταση την Ελλάδα είναι ακόμη χειρότερη, με τον Δ.Γάκη να λέει ότι «είναι κατάντημα για την χώρα μας ο ελάχιστος αριθμός των συμπληρωμένων κίτρινων καρτών».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί αρχίζουν να ανησυχούν ή να στεναχωριούνται με το ενδεχόμενο και μόνο ότι η φυσική ανοσία μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια από αυτή του εμβολίου.
    Ο Γάκης το είπε αυτό στηριζόμενος σε πρόσφατες μελέτες του εξωτερικού.
    Σύμφωνα με αυτές τις μελέτες, κατά μέσο όρο στους 16 μήνες παρουσιάζεται το μέγιστο των αντισωμάτων και μετά αρχίζουν σταδιακά να πέφτουν. Δηλαδή υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός αντισωμάτων και μετά το 16μηνο αλλά με φθίνουσα πορεία.

  2. Και από που συμπέρανε ο κύριος αυτός πως η φυσική ανοσία κρατάει πάνω από 16 μήνες; Έκανε καμιά επιστημονική έρευνα ο ίδιος και το βρήκε αυτό; Πήρε δηλαδή έναν ικανό αριθμό νοσούντων εδώ και 16 μήνες και τους έκανε συνεχώς τεστ αντισωμάτων μέχρι σήμερα και το βρήκε αυτό; Ότι μαλακία θέλει λέει ο καθένας ρε μπούστη μου…

    1. Εσύ άκου βασιλακόπουλο που παίρνει λεφτά στην επιτροπή. Και ευαγγελάτο και πρωτοσάλτε που τα αφεντικά τους πήραν λεφτά από το χρεωκοπημένο κράτος που χρωστάει 450 δις.

  3. Ο κ. Γακης ως καταξιωμενος επιστημων τα λεει με το ονομα τους! Τωρα που εχει βρει ο λουλης ολους αυτους τους συμβουλατορες θαρθει η ωρα οπως και για τον συγκυβερνητη του αλεκθη να λογοδοτησει στον Ελληνικο λαο!

  4. Και τι άλλο ακούσαμε; Ότι έδιναν φάρμακα που κατέστειλαν την αντι-ιϊκή άμυνα του οργανισμού σε προσβεβλημένους από τον ιό.

Comments are closed.