Χτυπήθηκε αυτοκινητοπομπή με Κούρδους & Αμερικανούς στη Β.Συρία (EIKONA)

Κοινοποίηση:
shaddadi-attack-syria-anha-1080x610-780x400

Αρκετοί άνθρωποι αναφέρθηκαν ότι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν μετά από μια επίθεση αυτοκτονίας σε μια  αυτοκινητοπομπή  των ΗΠΑ και  των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, αλλά και οι δύο απέρριψαν αναφορές για απώλειες, λέγοντας ότι υπήρξαν μόνο υλικές απώλειες.

Η επίθεση  έγινε σε μια συνοδεία Συνασπισμού-SDF αναφέρθηκε στις 11 π.μ. τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, στο προάστιο Shaddadi όπου οι Η.Π.Α. διατηρούν στρατιωτική βάση.

Ένας εκπρόσωπος της SDF δεν απάντησε αμέσως σε αιτήματα για σχόλια σχετικά με αναφορές ότι ένας αριθμός ατόμων της SDF σκοτώθηκαν. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι μια συνδυασμένη συμμαχία δύναμης εταίρων των ΗΠΑ και της Συρίας συμμετείχε σε μια εμφανή επίθεση VBIED σήμερα στη Συρία.

Δεν υπήρξαν θύματα των ΗΠΑ. 

Θα συνεχίσουμε να επανεξετάζουμε την κατάσταση και να παρέχουμε τις απαραίτητες ενημερώσεις, «δήλωσε ο εκπρόσωπος του CJTF-OIR, συνταγματάρχης Sean Ryan.

Η επίθεση αφορούσε ένα σημείο ελέγχου της SDF, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANHA, το οποίο βρίσκεται κοντά στη δύναμη.

Η έκθεση ανέφερε ότι το παγιδευμένο όχημα προκάλεσε «υλική ζημιά» και έδειξε ένα θωρακισμένο θωρακισμένο όχημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: