Χρ. Κολοβός: “Συμφωνήσαμε να δοθούν 1.000.000 τόνοι ελληνικού λιγνίτη στα Σκόπια την ώρα που εμείς καίμε πανάκριβο φυσικό αέριο”!

Κοινοποίηση:
LIGNITHS

“Στην προχθεσινή συνάντηση του Σκοπιανού πρωθυπουργού με τον κο Μητσοτάκη, συμφωνήθηκε να δοθούν 1.000.000 τόνοι ελληνικού λιγνίτη στα Σκόπια την ώρα που ο ΑΗΣ Μελίτης, παραμένει ανενεργός και εμεις καίμε φυσικό αέριο” τόνισε..

μιλώντας στον Focus FM και στην εκπομπή «FOCUS 8 ME 11» με το Στέφανο Δαμιανίδη ο Χρήστος Κολοβός, Διδάκτωρ Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ τέως Διευθυντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

“Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται οτι συμφωνήθηκε ο εφοδιασμός με πρώτες ύλες. Δεν εξηγούν όμως ποιες είναι οι πρώτες ύλες. Αυτό μας το εξήγησαν οι Σκοπιανοί οτι συμφώνησαν να πάρουν περίπου 80.000 τόνους το μήνα από τα ελληνικά ορυχεία λιγνίτη για να τον καίνε κυρίως στο Μοναστήρι (Μπίτολα) όπου βρίσκεται ο ΑΗΣ των Σκοπίων. Και εμείς προτιμούμε να κρατούμε τον ΑΗΣ Μελίτης σβηστό, δούλεψε ελάχιστα απ΄τις 16/8 έως τις 6/9 και έκλεισε ξανά. Ας μας πουν γιατί”, σημείωσε.

“Ξαφνικά η κυβέρνηση θα βρει πάνω 10 δισ. ευρώ από τον ουρανό για να δώσει στους παρόχους ενέργειας για να μη χρεώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος. Επειδή τους ενοχλεί ο ελληνικός λιγνίτης για να καίνε εισαγόμενο φυσικό αέριο, ψάχνουν τρόπους να κάνουν απολιγνιτοποίηση μια ώρα νωρίτερα, αλλά δεν θα έχουμε ούτε φυσικό αέριο, ουτε λιγνίτη το χειμώνα. Γιατί εμείς έπρεπε άρον-άρον τον Αύγουστο του ’21 να κλείσουμε τα λιγνιτικά μας εργοστάσια;” αναρωτήθηκε ο κ. Κολοβός. Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Αξιοι της τυχης μας με τα ψιχουλοεπιδοματακια της ναζιστριας γκεσταπιτισας Κουλαρας! Ο Εθνικος πλουτος της χωρας η εξαγεται η παραμενει ανεκμεταλλευτος! Κατα τ αλλα καθομαστε ακομα στο καναπε με τη καφεδια μεχρι να ψωφησουμε! Συγχαρητηρια μας!

  2. ΔΩΣΤΕ ΠΟΝΟ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΛΕΞΗ…ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ, ΕΣΑΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΞΑΝΑ..ΚΑΙ ΞΑΝΑ..ΚΑΙ ΞΑΝΑ

  3. Παλούκι στη κούλα και στα 300 γαϊδούρια της βουλής

  4. Αν τον πουλάμε τον λιγνίτη μια χαρά να βγάλουμε και χρήμα….

  5. Ο/Η Παλούκι που θέλετε και τα 300 παλιοτόμαρα της βουλής λέει:

    Ε ναι, τα Σκόπια είναι σε άλλον πλανήτη, δεν έχουν κλιματική αλλαγή!!!

    1. Όχι απλά τα Σκόπια δεν είναι στην ευρωπαϊκή Ένωση η οποία έχει επιβάλει μειώσει των ρύπων και κυρίως των αερίων του θερμοκηπίου…

Comments are closed.