Χρήσιμες συμβουλές! Αναγνώστης μας μοιράζεται την εμπειρία του με τον κορωνοϊό – Τί συμπτώματα εμφάνισε και πώς κατάφερε να νικήσει το “χτικιό”

Κοινοποίηση:
MAKELEIO ΜΑΚΕΛΕΙΟ

“Αγαπητό μακελειό,

Θέλω να μοιραστώ με τους αναγνώστες σου την εμπειρία μου με το κορονοιό ώστε να δώσω θάρρος και πίστη σε όλους τους συνανθρώπους μου που νοσούν ότι μπορούν να τα καταφέρουν όπως συνέβη και στη δική μου περίπτωση.

Είμαι ο Λευτέρης 32 ετών υγιής, τρέφομαι πολύ καλά, ισορροπημένα, εδώ και αρκετά χρόνια και γυμνάζομαι 3-4 φορές την εβδομάδα. Κόλλησα στις αρχές του Μάρτη στο αεροπλάνο με προορισμό την Ολλανδία όπου πήγαινα για επαγγελματικό ταξίδι. Σκεφτήκαμε με τους συναδέλφους μου να αναβάλλουμε το ταξίδι λόγω της κατάστασης αλλά επειδή μέχρι τότε στην κεντρική Ευρώπη δεν υπήρχε μεγάλο πρόβλημα και υπήρχε η αίσθηση ότι είναι μια απλή γρίπη για τους νεότερους ανθρώπους, αποφασίσαμε να πάμε. Αυτή τη στιγμή μετανιώνω που θέσαμε τους εαυτούς μας αλλά και την οικογένεια μας κατ’ επέκταση σε τόσο μεγάλο κίνδυνο. Παρ’ ότι πήρα όλα τα μέτρα μάσκες και αντισηπτικά κόλλησα τον ιό κατά την κατανάλωση ροφήματος στο αεροπλάνο.

Την 4η και τη 5η μέρα ευρισκόμενος στο εξωτερικό αισθάνθηκα αναίτιο τσούξιμο στα μάτια 2-3 φορές, ωστόσο επειδή βρισκόμουν σε εργοστάσια τροφίμων θεώρησα ότι κάποιο αέριο στους χώρους παραγωγής με ενόχλησε. Από την 5η μέρα αισθάνθηκα ένα γαργάλημα στο λαιμό το οποίο διήρκεσε μέχρι την 7η μέρα και μια ήπια τάση προς βήχα αλλά πάλι δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι ένα συνηθισμένο σύμπτωμα αλλεργίας αυτή την περίοδο. Την 7η μέρα επέστρεψα στην Ελλάδα και έθεσα τον εαυτό μου σε εθελοντική καραντίνα καθότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήταν υποχρεωτικό. Την 8η μέρα ενώ έκανα αγροτικές εργασίες στο κήπο μου αισθάνθηκα έντονο πονοκέφαλο, εξάντληση και στομαχική διαταραχή. Δυσκολευόμουν πολύ να ολοκληρώσω τις εργασίες ωστόσο καταναλώνοντας αρκετό νερό και σφίγγοντας τα δόντια κατάφερα να τελειώσω. Μπαίνοντας σπίτι διάβασα κάποια άρθρα και συνειδητοποίησα ότι πιθανότατα έχω νοσήσει. Σε συνεννόηση με το γιατρό μου πήρα παρακεταμόλη σε χάπι για τον πονοκέφαλο και σε λίγες ώρες ήμουν καλά. Επίσης σε συνεννόηση με το γιατρό μου από την επόμενη μέρα ακολούθησα την εξής διατροφή καθημερινά: χυμό αλόης το πρωί, 3 ροφήματα πρωτεΐνης πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, ένα ποτήρι ζεστό πράσινο – μαύρο τσάι, 2 φυτικές πολυβιταμίνες μετά το φαγητό, 2 πορτοκάλια και 1 μήλο, 1 γεύμα με όσπρια ή ψάρι με λαχανικά και 4-5 λίτρα νερό. Τις επόμενες μέρες ήμουν μια χαρά μέχρι και την 12η μέρα όπου ξεκίνησε ένας ήπιος ξηρός βήχας και την 13η μέρα το απόγευμα αισθάνθηκα μια ήπια δύσπνοια και ταχύπνοια παράλληλα. Σε συνεννόηση με το γιατρό μου μετρήσαμε τον κορεσμό του οξυγόνου στο αίμα ο οποίος ήταν φυσιολογικός. Μου συνέστησε να ξεκουραστώ. Εκ τότε μέχρι και 21η μέρα ήμουν μια χαρά με εξαίρεση τον ήπιο βήχα που επέμενε. Σε συνεννόηση με το γιατρό για προληπτικούς λόγους πήρα αντιβίωση για 6 μέρες και έτσι όλα τα συμπτώματα υποχώρησαν. Ωστόσο, με δική μου πρωτοβουλία μένω ακόμα εντός έως ότου υλοποιήσω το επαναληπτικό τεστ και είναι αρνητικό.

Οι υπόλοιποι συνάδελφοι που ήταν μαζί μου στο ταξίδι δε νόσησαν παρ’ ότι κοιμόμασταν στο ίδιο δωμάτιο, μοιραζόμασταν το ίδιο αυτοκίνητο και τρώγαμε παρέα. Επίσης ούτε η οικογένεια μου νόσησε.

Ελπίζω η εμπειρία μου με το κορονοιο να σας βοηθήσει να έχετε θάρρος, πίστη ότι όλα θα πάνε καλά και να μη φοβάστε ακόμα και αν νοσήσετε. Θα τα καταφέρετε όπως τα κατάφερα και εγώ.

Σύντομα θα ξεπεράσουμε όλοι αυτή τη δύσκολη φάση.”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Στα 4 τεστ λένε οι λοιμωξιολογοι το 1 βγαίνει λάθος.Ειναι πολύ αξιόπιστα made in china. Ελπίζω να έτυχε αυτό και να μην είχες κορονογιο όπως διατείνεσαι….Και μακάρι να είσαι γερός πάντα.Σαν συμπτώματα μου μοιάζουν αρκετά με κρίση πανικού.Απεφευγε την τηλεόραση τις αριστερόστροφες σκέψεις και τις βιταμίνες.100 χρόνια γιατρός δεν έχω δει κανένα 32χρονο να έχει έλλειψη βιταμινών,το αντίθετο…

  2. Περαστικα φιλε Λευτερη.
    Ευτυχως για σενα εισαι νεος (32 ετων) και χωρις καποιο σοβαρο νοσημα.
    Μακαρι να το περνουσαν ολοι ετσι.

  3. Έχεις δίκιο…παράλειψη μου…το έκανα το τεστ την επόμενη μέρα.

  4. Μόνος του έλανε την διάγνωση. Μόνος του θεραπεύτηκε. Ό,τι να ‘ναι!

  5. Γράφει ο αναγνώστης : «Μπαίνοντας σπίτι διάβασα κάποια άρθρα και συνειδητοποίησα ότι πιθανότατα έχω νοσήσει.»
    Κατι εδώ δεν κολλαει…
    Μονος του συμπέρανε ότι πάσχει απο κορονοιο? Πως καταλαβε οτι νοσησε απο κορονοιο , η δεν νοσησε απο γριπη η μια αλλη ιωση?
    Δεν αναφέρει κάτι για αρχικο θετικο τεστ…

  6. Πέρασαν 14 μέρες και δεν εμφάνισαν κανένα σύμπτωμα.

  7. Τι εννοείς δεν νόσησαν, ακριβώς;
    Δεν κόλλησαν;κάνανε τεστ μετά από μέρες και ήταν αρνητικό;η ότι δεν τους έριξε κάτω ο κορονοιος;

Comments are closed.