Χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε πλαστικά ποτήρια βρέθηκε στα χέρια και τα ρούχα του Ναβάλνι…

Κοινοποίηση:
101446745_673855863460467_2283173646303288000_n

Χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε πλαστικά, όπως τα πλαστικά ποτήρια, βρέθηκε στα επιχρίσματα που πάρθηκαν από τα ρούχα, τα μαλλιά και τα νύχια του Αλεξέι Ναβάλνι.

Η αστυνομία του Ομσκ της Ρωσίας έκανε γνωστό ότι βρέθηκαν ίχνη από κάποια χημική ουσία στα χέρια και τα ρούχα του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Νωρίτερα σήμερα, ο Αλεξάντρ Μουρακόφσκι, ο επικεφαλής ιατρός του νοσοκομείου στο Ομσκ όπου νοσηλεύεται ο Ναβάλνι, δήλωσε ότι η ουσία που βρέθηκε στα χέρια και τα ρούχα του ήταν φωσφορικό 2-αιθυλεξύλιο διφαινύλιο και δεν είναι δηλητήριο.

«Εμπειρογνώμονες από το χημικό εργαστήριο του ρωσικού Υπουργείου Εσωτερικών του Ομσκ μελέτησαν επιχρίσματα από ρούχα, χέρια, νύχια και τα μαλλιά του Ναβάλνι. Χρωματογραφική ανάλυση έδειξε παρουσία 2-αιθυλεξυλίου διφαινυλίου φωσφορικού άλατος, μια βιομηχανική χημική ουσία» ανέφερε το περιφερειακό τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών σε δήλωσή του.

Δεν είναι δυνατόν να μετρηθεί η συγκέντρωση της ουσίας, πρόσθεσε το ίδιο τμήμα.

«Καθώς αυτή η ουσία προστίθεται στα πολυμερή ως πλαστικοποιητής για να αυξήσει την ελαστικότητα, δεν αποκλείουμε ότι θα μπορούσε να έχει εμφανιστεί στα επιχρίσματα μέσω της επαφής του Ναβάλνι με τέτοια αντικείμενα, πλαστικά κύπελλα, για παράδειγμα» ανέφερε σε σχετική δήλωση.

Ο Ναβάλνι ήταν σε πτήση από την πόλη Τομσκ προς τη Μόσχα την Πέμπτη όταν αρρώστησε σοβαρά. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Ομσκ, όπου ο Ναβάλνι έπεσε σε κώμα και νοσηλεύεται.

Ο Αλεξάντρ Μουρακόφσκι, δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση του Ναβάλνι, η οποία είναι σοβαρή και ασταθής, μπορεί να επιδεινωθεί κατά τη μεταφορά, είτε κατά την απογείωση είτε κατά την προσγείωση, σημειώνοντας ότι το συμβούλιο των γιατρών αποφάσισε ότι η μεταφορά του είναι αδύνατη αυτή τη στιγμή.

Πηγή : sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: